čuvajmo se sami

FOTO Dječji vrtić Tratinčica pozvao Aleksandru Lončar koja je klincima pokazala kako se zaštiti i zbrinuti kod ozljeda

Mališani su bili oduševljeni i surađivali kao pravi mali profesionalci. Našminkani i zamotani u zavoje išli su svojim kućama.

12:00h
0
Foto: DV Tratinčica
Foto: DV Tratinčica

Iako Božić kuca na vrata, u Dječjem Vrtiću Tratinčica i dalje je radno i zanimljivo. U skupini Oblačići iz objekta Zvjezdica održana je edukacija petogodišnjih mališana o samozaštiti pod nazivom Čuvajmo se sami zdravstvene voditeljice Aleksandre Lončar.

Edukacija je osmišljena na način da djeca uče samozbrinjavanje u slučaju ozljeda.  Nesreće u dječjoj dobi učestalije su od odraslih s obzirom na konstituciju djece, nezrelost, nedostatak znanja, pažnje i kritičnosti. Da bi edukacija bila zanimljiva u njoj je sudjelovala ekipa iz Crvenog križa koja sudjeluje na natjecanjima mladeži.

Djeca su prvenstveno učila o ponašanju na javnim kupalištima, sanjkalištima i igralištima, potencijalnim opasnostima te kako si pomoći ako im se dogodi ozljeda. Ekipu Crvenog križa predvodio je Tomislav Lončar dugogodišnji mentor mladeži natjecanja Crvenog križa s profesionalnom šminkericom Božicom Gašpar koja je ozljede naslikala na svoj djeci u grupi. Djeci su prikazane razne vrste ozljeda od natučenja do prijeloma kosti, opeklina te kako i na koji način zbrinjavamo koju ozljedu.

Mališani su bili oduševljeni i surađivali kao pravi mali profesionalci. Našminkani i zamotani u zavoje išli su svojim kućama.

čitam...