SJEDNICA

FOTO Dječji zbor Svetojanski ftičeki obilježio svečanost Mjesnog odbora Svete Ane

Marijan Kolar, Krunoslav Račan i Mario Račan dobitnici su priznanja za najveći doprinos u razvoju, promociji i uređenosti mjesta tijekom prošle godine.

12:39h
0
Foto: Grad Đurđevac

Svečana sjednica Mjesnog odbora Sveta Ana održana je u Društvenom domu u Svetoj Ani.

Predsjednik Mjesnog odbora Veljko Miletić dotaknuo se rada u protekloj godini, ujedno iznijevši planove za budućnost.

– Već sada tradicionalna manifestacija je i Kolinje u Svetoj Ani koje se ove godine održalo u veljači kada je u rad pušteno i obnovljeno kolo na vodenici. Zahvaljujući vrijednim članicama Udruge žena Svetojanke uređen je okoliš oko vodenice te je posađeno 1.300 sadnica cvijeća kako bi naše mjesto bilo spremno za doček gostiju kojih je najviše bilo u svibnju te za vrijeme Đurđeva i Picokijade. Svetojanke uvelike doprinose promociji našeg maloga mjesta kroz prezentaciju poznate kukuruzne delicije Svetojanske zlevanke koju promoviraju na svim manifestacijama u organizaciji grada i Turističke zajednice, ali i šire. Ponosni smo da je snimljeno i nekoliko televizijskih i radijskih priloga – izjavio je Miletić, a prenijele službene stranice grada Đurđevca, te dodao kako su članovi DVD-a uredili krovište vatrogasnog spremišta u čemu im je pomogao grad te ostali sponzori.

– Zahvaljujemo se Gradu Đurđevcu i Turističkoj zajednici na velikoj podršci kao i svim mještanima Svete Ane, članovima DVD-a i Udruzi žena Svetojanke – rekao je.

Foto: Grad Đurđevac

Marijan Kolar, Krunoslav Račan i Mario Račan dobitnici su priznanja za najveći doprinos u razvoju, promociji i uređenosti mjesta tijekom prošle godine. Za veselu atmosferu cijeloga događaja pobrinuo se tek osnovani dječji zbor Svetojanski ftičeki kojima je ovo bio prvi javni nastup. Njihov voditelj Antonio Račan istaknuo je kako je iznimno ponosan što ovakvo malo mjesto od stotinjak stanovnika ima svoj zbor. Inače, već imaju i svoj pjesmu, napisanu od strane Željka Bečaja koji im je istu poklonio. Svim pametnim i vrijednim mališanima dodijeljene su zahvalnice za sudjelovanje na Danima Svete Ane.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković svim mještanima čestitali su dan njihove zaštitnice Svete Ane te su uputili čestitke mjesnom odboru i udrugama koje djeluju u Svetoj Ani na još jednoj uspješnoj godini i organizaciji Dana Svete Ane.

– Moram naglasiti da Sveta Ana ima najveći odaziv mještana na događanja, ali i na manifestacije te se rado uključuju u poslove oko uređenja mjesta. Grad je ove godine osigurao iz svoga rasadnika 1300 sadnica, dok ih je prošle bilo oko tisuću. Ovo je primjer zajedničkog rada i uspješne suradnje grada i mještana na razvoju jednog mjesta. Ovdje se zbilja osjeti jedna pozitivna atmosfera. Od obnove vodenice, grad konstantno ulaže u svoje najmanje, ali najeksponiranije prigradsko naselje, pa je tako pripremljen turistički projekt sanjkališta, ali je i završena dokumentacija za projekt izgradnje spojne ceste Mičetinac-Sveta Ana te čekamo otvorenje natječaja – objasnio je Janči.

Foto: Grad Đurđevac

Lacković je kazao kako ga se posebno dojmila izvedba spomenutog dječjeg zbora.

– Moram pohvaliti oduševljenje koje pokazuje tvorac stihova Željko Bečaj koji je u pjesmi opisao sve ljepote ovog našeg malog prigradskog naselja. Upravo taj entuzijazam i složnost Svetu Anu i njezine mještane čini posebnima, a mjesto privlačno gostima. Uvijek oduševite sve koji dolaze u vaše mjesto svojom gostoljubivošću. To što vi radite u današnje vrijeme, ovakav suživot među mještanima, s prirodom i pričom o vodenici se rijetko viđa i jedinstven je. Nije čudo da je Sveta Ana sve češće odredište brojnih biciklista i turista. Vaš zbor zasigurno treba dobiti svoj CD i nastup na dječjem festivalu Kukuriček. Želim vam još puno ovakvih događaja i daljnji uspješan rad – izrekao je Lacković.

čitam...
Loading...