Crveni križ

FOTO Djelatnici i volonteri kupače upoznali s pravilima ponašanja na vodi i uz vodu

Podijelili su letke Hrvatskog Crvenog križa ‘Nauči kodeks sigurnost na vodi’, a najmlađe kupače na oba kupališta razveselile su lopte za igru u vodi.

09:18h
0
Sigurnost na vodi // Foto: GD CK Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi.

Djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog križa, Kluba mladih i Općinskog društva CK Legrad u subotu 22. srpnja obišli su kupališta Šodericu i Dravu kod Legrada gdje su kupače upoznali s pravilima ponašanja na vodi i uz vodu te podijelili letke Hrvatskog Crvenog križa ‘Nauči kodeks sigurnost na vodi’, a najmlađe kupače na oba kupališta razveselile su lopte za igru u vodi.

Osim toga kupačima su podijeljene i lepeze HCK izrađene u sklopu ovogodišnjih aktivnosti radne skupine „Zaštitimo se od vrućine“, koji financira Ministarstvo zdravlja, a na kojima se nalaze detaljne upute kako se zaštititi od vrućina te kako pomoći osobi koja je doživjela toplinski udar.

Najmlađi su dobili lopte na napuhavanje // Foto: GD K Koprivnica

U obilasku kupališta na Šoderici sudjelovala je i Policijska uprava Koprivničko-križevačka, partner na projektu. Policijski službenici Željko Šostarić i Dražen Krnjak obišli su zajedno s predstavnicima Gradskog društva CK kupališta te postavili letke na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače.

Cilj zajedničke akcije koprivničkog Crvenog križa i Policijske uprave prevencija je nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Osim akcije Sigurnost na vodi Gradsko društvo će na jesen provesti i radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva GD Crvenog križa. Ujedno će se treću godinu za redom održati tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerine, a u suradnji s Ronilačkim klubom Šoderica.

čitam...