radovi su počeli

FOTO Do kraja godine OŠ Braća Radić konačno će zasjati u novome ruhu, Jakšić: Jednosmjenska nastava učenika nam je cilj od kojeg nećemo odustati

Naši učenici i djelatnici će ovime imati vrhunske uvjete za nastavu te se nadam da ćemo svojim uspjesima opravdati ovu investiciju, kazao je ravnatelj Grgac. 

12:00h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Počeli su dugo najavljivani radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole ‘Braća Radić iz Koprivnice.

Radovi obuhvaćaju obnovu ovojnice odnosno fasadu škole, zamjenu krovišta, izolaciju krovišta i tavana. Osim toga, provest će se i energetska učinkovitost zamjenom preostale vanjske stolarije te će se u svim učionicama uvesti automatska izmjena zraka.

Obnovljena će biti i školska kuhinja.Također, cijela škola dobit će i učinkovit sustav rasvjete koji će se temeljiti na LED rasvjetu.

– Ovo je najveća škola u gradu, ali i županiji te spada u TOP tri škole po toj svojoj veličini u državi. Ovime pokrećemo novi ciklus ulaganja u taj obrazovni segment u gradu. Osim što ćemo podići energetski nivo škole, uvjeren sam da ćemo joj dati novu vizuru i u ovom dosta velikom kvartu dati novu vidljivost i mogućnost da možemo reći kad god će tko prolaziti kroz ovaj dio grada, da se ovdje nalazi naša najveća osnovna škola. Vjerujem da u sebi imamo snage i mogućnosti da u sljedećih nekoliko godina možemo reći da je ovo grad u kojem svi osnovnoškolci polaze jednosmjensku nastavu. To nam je cilj i od njega nećemo odustati – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: Sanjin Bojić

Krešimir Grgac, ravnatelj škole, zahvalio je Gradu kao osnivaču što je pokretanjem ovog projekta energetske obnove prepoznao potrebe i važnost ove škole, njezinih učenika, ali i svih djelatnika.

– Naši učenici i djelatnici će ovime imati vrhunske uvjete za nastavu te se nadam da ćemo svojim uspjesima opravdati ovu investiciju – kazao je ravnatelj Grgac.

Nakon obnove, škola će prijeći iz energetskog razreda D u razred B. Smanjit će se potrošnja električne energije i grijanja te će prostor biti ugodniji za boravak tijekom cijele godine. Primjerice, samo za matičnu školu, tijekom zimskih mjeseci samo za grijanje trebalo je platiti oko 60.000 kuna mjesečno. Škola je velika, veličine je više od 5000 kvadratnih metara, a polazi ju 927 učenika.

Foto: Sanjin Bojić

– Prema projektu, 60 posto će biti ušteda na potrošnji energenata. On je pokrenut još prije dvije godine. Uspješno je proveden postupak javne nabave za izvođača radova, a izabrana je tvrtka Švenda građenje. Radovi će završiti do kraja ove godine, a vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna – istaknula je Maja Ištvan Krapinec iz Grada.

Energetska obnova bit će sufinancirana iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova
Europske unije sa 60 posto, a preostali dio osigurao je Grad iz proračuna.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

čitam...