proslava svojih dana

[FOTO] Dođite idućeg vikenda u Svetu Anu i probajte Svetojansku zlevanku

Marljive članice Udruge žena Svetojanke od ranog će jutra za posjetitelje početi pripremati fine i na daleko poznate Svetojanske zlevanke, a goste očekuju već od 10 sati.

14:00h
0
Foto: Grad Đurđevac

Pokraj vodenice u Svetoj Ani, idućeg vikenda, točnije od 20. srpnja započinju Dani Svete Ane. Marljive članice Udruge žena Svetojanke od ranog će jutra za posjetitelje početi pripremati fine i na daleko poznate Svetojanske zlevanke, a goste očekuju već od 10 sati.

Miješana od kukuruznog brašna izmljetog na vodeničnom kolu uz potok Svetojančan, te izmiješena vodom sa izvora kojem Svetojančani pripisuju okrepljujuća, pa i afrodizijačka svojstva, zlevanka je najpoznatiji svetojanski gastronomski proizvod. S njim se članice Udruge žena Svetojanke ponose na svim turističkim sajmovima i rado je nude za svih posjeta u Svetu Anu.

Brojnim posjetiteljima ove manifestacije svake se godine pridruže i biciklisti iz Bjelovara.

– Ovo su 12. po redu Dani zlevanke koji se održavaju kod vodenice u Svetoj Ani. Najavljen je dolazak članova nekoliko prijateljskih udruga. Za veselu i raspjevanu atmosferu kod vodenice biti će zadužen Franjo Barić. Osim zlevanke gosti će uživati i degustaciji gulaša kojeg će pripremiti mještani Svete Ane– rekao je Veljko Miletić.

Dani Svete Ane nastavljaju se svečanom sjednicom Mjesnog odbora Sveta Ana u subotu, 26. srpnja u 20 sati te Svetom misom 28. srpnja u 11 sati.

čitam...
Loading...