galovićeva pramalet

FOTO Dom kulture u Đelekovcu nosit će ime Paje Kanižaja

09:14h
0
Pajo Kanižaj u Galovićevom domu 2015. godine // Foto: Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici
Pajo Kanižaj u Galovićevom domu 2015. godine // Foto: Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici

Ovu jesen u Koprivnici će se u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici sa suradnicima održati književna manifestacija Prvi Dani Paje Kanižaja.

Galovićeva pramalet posvećena Paji Kanižaju  održana je u petak u Galovićevom domu u Peterancu.

Tom prilikom, Štefica Sirutka, načelnica Općine Đelekovec, istaknula je da je prihvaćena inicijativa Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici, Udruge Galovićev dom iz Peteranca i Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca da se imenuje Dom kulture Pajo Kanižaj kao trajan spomen na književnika.

U programu ove manifestacije sudjelovali su učenici Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca, Osnovne škole Novo Virje, Osnovne škole Fran Koncelak Drnje i Područne škole Fran Galović Peteranec, članovi koprivničkog Ogranka Matice hrvatske i Varaždinskog književnog društva, Hrvatsko srce  iz Peteranca te glazbenici i glumci HNK Varaždin.

Podsjetimo, Pajo Kanižaj dobitnik je Nagrade za životno djelo grada Koprivnice na inicijativu Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici 2006. godine. Ovu jesen u Koprivnici će se u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici sa suradnicima održati književna manifestacija Prvi Dani Paje Kanižaja.

čitam...
Loading...