ŽUPANOV PRIJEM

FOTO Dom za starije i nemoćne ugostio brojne darivatelje krvi zbog kojih je Koprivničko-križevačka županija na samome vrhu

Mješoviti pjevački zbor umirovljenika bio je zadužen za glazbeni dio.

10:30h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Tradicionalni prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem održao je jučer u Domu za starije i nemoćne Koprivnica.

Okupljenima se obratila predsjednica županijskog Crvenog križa Dubravka Jaković, zahvalivši darivateljima na plemenitosti i davanju dijela sebe za druge.

– Moramo se pobrinuti da tako bude i za naraštaje koji dolaze. Trebamo se svi zajedno potruditi i osvijestiti kod mladih dobrotu, humanost, plemenitost koja se krije u njihovim srcima kako bi djelovali prema njoj. S ponosom ističem da smo u prošloj godini imali 255 mladih koji su prvi puta pružili ruku spasa. Ohrabrimo ih kako bi ustrajali na ovakvom životnom putovanju – izjavila je D. Jaković, a prenijele službene stranice Županije.

Ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Adela Sočev potvrdila je kako je županija od 2012. godine na prvom mjestu prema broju davanja krvi na stotinu stanovnika. Time je, naravno, zadovoljan i župan.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Izuzetno sam sretan i ponosan što sam na čelu županije koja ostvaruje takve rezultate, zahvalan svima vama, dobrovoljnim darivateljima krvi, koji to ostvarujete, svima onima koji tim sustavom rukovode i upravljaju, a mi ćemo vam danas na simboličan način zahvaliti na tome – poručio je.

Onima koji su krv dali stotinu i više puta uručene su zlatne narukvice Crvenog križa te srebrnjaci s likom Sv. Marka Križevčanina od strane Korena. Priznanja su dobili: Ljubica Babe, Ivica Bermanec, Božidar Belec, Željko Crnjaković, Božidar Flis, Josip Grabarić, Damir Jembrek, Ivan Lacković, Ivan Ledinski, Anka Ledinski, Zlatko Međimorec, Damir Morić, Miroslav Restek, Vlado Šarec i Đuro Špoljar.

Dodajmo kako je Mješoviti pjevački zbor umirovljenika bio zadužen za glazbeni dio.

Uz brojne darivatelje krvi, svečanosti su još prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, saborski zastupnik Branko Hrg, predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, u ime Grada Križevaca pročelnik Sandro Novosel, predsjednici gradskih društava Vjekoslav Štimac i Branka Stipović te potpredsjednica Đurđica Trakoštanec, ravnateljice gradskih društava Đurđica Trbus i Marina Perica te drugi.

čitam...
Loading...