Prigodno slavlje

FOTO Dom za starije proslavio 27. rođendan, Vesna Križan: Cijene se već dugo nisu povećale, no na mjesto se čeka više od osam godina

Ovo je zaista jedna kuća ljubavi gdje radi 75 djelatnika i stanuje 270 korisnika. I dalje je tu ambicija da se proširi stacionarski dio na veći broj ležajeva jer su liste preduge. No, kao zaključak mogu reći je to da je ova ustanova primjer kako bi to inače takve ustanove u državi trebale izgledati, zaključio je župan Koren. 

14:00h
0
Foto: Sanjin Bojić

Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici je svečanim i prigodnim programom proslavio 27. godina postojanja.

Bila je to prilika za prisjetiti se početaka ustanove koja je kroz godine obogaćena kulturnim, zabavnim, edukativnim te rekreativnim sadržaj u kojima korisnici vrlo rado i aktivno sudjeluju.

– Naš Dom daje doprinos adekvatnoj i dobroj skrbi osobama treće životne dobi odnosno onima koji su imali sreće da dođu kod nas. Jer, kao što se zna, lista čekanja je duga, čeka se gotovo osam godina, a molba imamo više od 2000 tisuće. A kroz sve te godine, kroz ustanovu je prošla 1601 osoba – kazala je ravnateljica Vesna Križan.

Vesna Križan // Foto: Sanjin Bojić

Od 2002. godine, osnivačka prava nad ustanovom je preuzela  Koprivničko-križevačka županija koja, ističe ravnateljica, svesrdno brine o stanovnicima Doma.

– Cijene smještaja nisu se povećavale svih tih godina, a Županija je isto tako začetnica i gerontološke skrbi koja je također važna za sve naše stanovnike treće životne dobi – kazala je ravnateljica Križan.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, pohvalio je uspješnosti rada ove županijske ustanove, pružanje kvalitetne skrbi za starije osobe.

Darko Koren // Foto: Sanjin Bojić

– Ono što mogu reći je da spada u red najorganiziranijih ustanova te na adekvatan način brine o starijim osobama. To su ocjene koje ističu kompetentni ljudi, oni koji ovaj Dom mogu usporediti sa sličnim takvim ustanovama u državi. Ovo je zaista jedna kuća ljubavi gdje radi 75 djelatnika i stanuje 270 korisnika. I dalje je tu ambicija da se proširi stacionarski dio na veći broj ležajeva jer su liste preduge. No, kao zaključak mogu reći je to da je ova ustanova primjer kako bi to inače takve ustanove u državi trebale izgledati – zaključio je župan Koren.

 

čitam...
Loading...