Kup 4 nacije

FOTO Domaći sportaši izuzetno uspješni na Međunarodnom karate turniru Križevci Open

18:00h
0
DSC
Međunarodni karate turnir Križevci Open 2016. // FOTO: Admir Sinani

Međunarodni karate turnir Križevci Open 2016. okupio je preko 300 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva u križevačkoj sportskoj dvorani.

U sklopu turnira održao se i Kup 4 nacije na kojem su se muške i ženske seniorske ekipe iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Slovačke borile za medalje, a sveukupno je na turniru sudjelovalo 322 natjecatelja iz 54 različita kluba.

Bruno Katavić iz križevačkog kluba KTC osvojio je zlato u seniorskoj konkurenciji do 84 kg, dok je malo manje uspješan bio u kategoriji mlađih seniora do 84 kg gdje je osvojio srebrnu medalju. Uspješna je bila i Brunina sestra, Klara Katavić koja je osvojila srebro u kategoriji mlađih juniorki do 68 kg, ali je zato ponovila bratov uspjeh i osvojila zlato u seniorskoj konkurenciji iste kilaže. Bruno i Klara Katavić nastupili su i za hrvatsku reprezentaciju na Kupu 4 nacije. Ženska seniorska reprezentacija okitila se zlatnom medaljom dok su se muški reprezentativci morali zadovoljiti broncom.

Od ostalih rezultata izdvajamo broncu u kategoriji mlađih učenika do 30 kg koju je osvojio Petar Filipović iz Karate kluba KTC iz Križevaca. U kategoriji do 34 kilograma kod mlađih učenika pobjedu je odnio Ivan Juričić iz Đurđevca, a drugi je bio njegov gradski kolega Matija Špoljar.

U kategoriji mlađih kadetkinja do 40 kilograma zlato je osvojila Ema Čorba iz Đurđevca dok je srebro pripalo njenoj kolegici Mateji Preveden. Sara Švegović iz Koprivnice osvojila je treće mjesto do 45 kg.  U istoj kategoriji, ali do 50 kilograma, prva dva mjesta osvojile su đurđevačke cure Ema Juričić i Lana Hrvoić. Lara Hodalić iz Koprivnice osvojila je broncu u kategoriji do 55 kilograma.

U kategoriji kadeta do 70 kilograma, Ivan Vajdić iz Podravke osvojio je srebro, a Dorijan Kešer iz KTC-a brončanu medalju. Anamarija Kraljić osvojila je srebro, a njena kolegica Ana Perc broncu u seniorskoj konkurenciji iznad 68 kilograma, a obje su članice Karate kluba KTC.

Više informacija o svim rezultatima možete dobiti na specijaliziranoj karate stranici.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Ivan Vuk u društvu predsjednika Hrvatskog karate saveza Stjepana Čelana i  predsjednika Karate kluba KTC Križevci Siniše Katavića.