kalendar događanja

FOTO Donosimo kompletni program nikad bogatijeg Ljeta na Šoderici

12:11h
0
Šoderica // Foto: Mario Kos
Arhiva // Foto: Mario Kos

Cilj ovog velikog projekta je oživljavanje Šoderice, a namjera nam je da se ona počne percipirati kao mjesto na kojem se stalno nešto događa. Ovo je dosad najbogatiji program, a tržište na koje ciljamo je prvenstveno sjeverozapadna Hrvatska, rekao je Zdravko Mihevc, direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Iako Ljeto na Šoderici započinje u nedjelju, 29. svibnja, službeno otvorenje održat će se 9. lipnja, a danas, u srijedu, predstavljen je bogat program ove manifestacije.

Zdravko Mihevc // Foto: Matija Gudlin
Zdravko Mihevc // Foto: Matija Gudlin

– Cilj ovog velikog projekta je oživljavanje Šoderice, a namjera nam je da se ona počne percipirati kao mjesto na kojem se stalno nešto događa. Ovo je dosad najbogatiji program, a tržište na koje ciljamo je prvenstveno sjeverozapadna Hrvatska – rekao je Zdravko Mihevc, direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad, dodao je kako će u ovogodišnjem programu svatko pronaći nešto za sebe, a nakon brojnih infrastrukturnih ulaganja i interesa privatnika ove godine će se na Šoderici nakon gotovo 10 godina u ponudi naći prehrana i piće.

Osim već tradicionalnog Moto mitinga u organizaciji MK Roosters na kojem će nastupiti Let 3 i biti organiziran nezaobilazni erotski show, program nudi brojne glazbene, sportske i kazališne programe.

U sklopu glazbenog dijela programa novost je da se nakon tri godine stanke na velika vrata vraća Partyloop Open air, veliki party elektronske glazbe.

Mario Kos // Foto: Matija Gudlin
Mario Kos // Foto: Matija Gudlin

– Nastupit će Stanny Abram iz Slovenije, atraktivna Miss Sunshine iz Osijeka i Krnya iz Križevaca čiji će nastup uživo na električnoj gitari začiniti Ferzzo. Sve će biti popraćeno i zanimljivim video projekcijama, a pozornica će biti na obali ispred kampa – objasnio je Mario Kos, organizator.

Još jedna novost ove godine je i Rocklive festival koji iz koprivničkog Kampusa nakon pet godina seli na Šodericu.

Denis Košćak // Foto: Matija Gudlin
Denis Košćak // Foto: Matija Gudlin

– Željeli smo napraviti iskorak u našem festivalu, a Šoderica nudi veće mogućnosti. Osim koncertnog dijela pripremili smo i dnevni program koji će biti ispunjen raznim radionicama i stand up nastupima. Osim već najvaljenih izvođača Elementala i Los Fastidiosa, dolaze nam Bernays Propaganda iz Makedonije, Diyala iz Varaždina i Antitodor iz Pule – istaknuo je Denis Košćak iz Udruge Rocklive.

Usto, Udruga mladih Koprivnica u goste dovodi čak pet kazališnih predstava Kerekesh teatra, Idea organizira Obiteljski dan koji je namijenjen djeci i njihovim roditeljima, Fišijadu i Beer throne challenge. Hangar 18 pripremio je Noa endless summer, dok Udruga športske rekracije Podravskih studenata nastavlja s već tradicionalnim projektom Showderica.

Neće nedostajati ni sportskih ribolovnih sadržaja pa će se održati i 62. Kadetski kup HŠRS u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije, zatim Kup Šoderice u organizaciji Športsko ribolovnog kluba Koprivnica te Kup Zlate Bartl kojeg organizira Športsko ribolovni klub Podravka.

Isto tako, Fit gym će kroz svoj Fitness show potaknuti posjetitelje na vježbanje u prirodi dok Sportska udruga Veliko srce organizira Belupo triatlon kojim želi potaknuti na rekreativno bavljenje sportom i zdrav život.

Tu je svakako i nezaobilazni Country vikend na Šoderici u organizaciji županijske Turističke zajednice na kojem će između ostalih nastupiti i poznata riječka country skupina Crooks & Straights.

Cijeli program Ljeta na Šoderci podržao je i Darko Koren, koprivničko-križevački župan, koji je uvjeren da će ova godina nadmašiti prošlu i time stvoriti dobre temelje za nadolazeće godine.

Program Ljeto na Šoderici
Program Ljeto na Šoderici