DJELIĆ SVIJETA U ODBLJESKU SVJETLA

FOTO Dragica Lončarić u hlebinskoj galeriji predstavlja svoj izuzetan rad – 35 ulja na staklu

Kustosica Helena Kušenić govorila je o stvaralaštvu D. Lončarić, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin zahvalio je autorici i Županiji na podršci, dok je načelnica Općine Hlebine Božica Trnski zahvalila svim umjetnicima koji šire riječ o hlebinskoj umjetnosti.

10:13h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Svjetlosni akcenti – djelić svijeta u odbljesku svjetla naziv je izložbe autorice Dragice Lončarić otvorene u subotu u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama povodom Međunarodnog dana žena. Izložbu kojom je predstavljeno 35 ulja na staklu nastalih između 1969. i 2009. godine otvorio je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

– Drago mi je da mlada ekipa Muzeja, a isto tako i načelnica Trnski, vraćaju interes za naivnom umjetnošću. Tome svjedoče brojne izložbe i projekti vezani uz naivu, a u čemu pomaže i Koprivničko-križevačka županija sufinancirajući rad Galerije i programa. S Općinom se javljamo na projekte Ministarstva kulture kako bismo prostor galerije, nakon promjene krovišta, dodatno nadogradili i proširili te time stvorili još bolje uvjete u ovom hramu naivne umjetnosti – kazao je Ljubić.

Kustosica Helena Kušenić govorila je o stvaralaštvu D. Lončarić, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin zahvalio je autorici i Županiji na podršci, dok je načelnica Općine Hlebine Božica Trnski zahvalila svim umjetnicima koji šire riječ o hlebinskoj umjetnosti. Dakako, i sama autorica dobila je svoje zasluženo vrijeme.

– Surađivala sam s brojnim likovnim autoritetima, a možda i presudan utjecaj na moje stvaralaštvo imala je Terezija Posavec Dolenec koja me je bez puno filozofiranja uvela u svijet slikarstva. Kao malena djevojčica često sam stajala kraj nje i gledala kako slika, ona me ohrabrila da i sama uzmem boje i staklo te počnem slikati – prepričala je D. Lončarić čija izložba ostaje otvorenom do 12. travnja.