FENOMENALNA SEZONA

FOTO Drava iz Podravskih Sesveta protutnjala je ligom do trofeja kojega su dugo čekali, Belvanović: Klub je bio u raspadu, sada možemo igrati u višem rangu

Posljednjom su pobjedom probili granicu od stotinu postignutih pogodaka, pri čemu su primili svega 21.

17:30h
0
Foto: Stjepan Jagić (NK Drava Podravske Sesvete Facebook)

Drava Podravske Sesvete osvojila je naslov prvaka Treće ŽNL. Jučerašnjom uvjerljivom pobjedom nad Zagorcem (6-1) otišli su na nedostižnu bodovnu razliku.

– U klub je nakon više od 20 godina stigao naslov – zadovoljno kaže trener Darko Dergez koji je momčad preuzeo prije pet kola.

Uspjeh je to koji, prema Dergezovim riječima, budi interes kod navijača.

– Ljudi su veseli. U lijepom su nas broju pratili tijekom utakmica – tvrdi strateg.

Kako i ne bi podržavali svoje ljubimce kada njihove utakmice redovito obiluju golovima i uzbuđenjima. Dovoljno je pogledati gol-razliku koja je za čak 84 pogotka u plusu. Točnije, igrači Drave 105 puta ubacili su loptu iza protivničke linije, dok se njihova zatresla svega 21 puta.

– Momčad je puna kvalitete. Od početka su dobro trenirali što se moralo odraziti na rezultat. Neki igrači pripadaju u više lige – smatra Dergez, dodajući kako je u posljednje vrijeme, ipak, odaziv na treninge slabiji.

Belvanović je glavna opasnost kluba iz Podravskih Sesveta

Za najveći udio famozne statističke brojke zaslužan je Petar Belvanović. Put do protivničke mreže pronašao je čak 34 puta.

– Kvalitetniji smo od ostalih. Uprava je, dovevši neke igrače, napravila dobar posao. Zasigurno razlog ne leži u treniranju jer, kao i svi, sada ne treniramo. Puno ih radi ili studira, pa ne stignu – pojašnjava Belvanović koji nije očekivao kako će se njegovo ime toliko puta naći na listi strijelaca.

Ulazi sve što puknem. Gotovo da i ono što ide pokraj, golman skrene u gol – uz smijeh dodaje.

Uzevši u obzir kako su pun plijen uzimali 11 puta u nizu, na igrače Drave izostanak treninga nije utjecao. U istom će ritmu pokušati igrati i preostala četiri vikenda.

Priliku će dobiti oni koji su manje igrali, ali nećemo se blamirati. Pokušat ćemo sve pobijediti – tvrdi Dergez.

Naravno, Belvanović ne igra sam, već je dio Dergezova stroja koji je protutnjao kroz ligu. Međutim, isti prošle godine nije bio niti na približnoj razini.

U Dravu sam došao prošle godine kada je, praktički, klub bio u raspadu, jedva smo se skupljali. Sada se vidi kvaliteta, možemo igrati u višem rangu – smatra glavna napadačka opcija koja želi postići još dva pogotka kako bi stigao do potrebnih 15 što će, prema obećanju klupskog predsjednika, rezultirati nagradom.

čitam...
Loading...