PROTIV KORONE

FOTO Drugu dozu cjepiva danas primilo gotovo tisuću Križevčana, Koren: Imali smo prvi masovni punkt za cijepljenje i po uzoru na nas krenuli su i ostali

Nedavno smo na sastanku s premijerom Plenkovićem i suradnicima dobili potvrdu da smo u samom državnom vrhu po cijepljenju na punktovima i ovaj današnji primjer još je jedan dokaz naše iznimno uspješne organizacije, rekao je župan.

13:48h
0
Cjepivo koronavirus
Foto: kckzz.hr

U dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima danas je nastavljeno s cijepljenjem opće populacije protiv koronavirusa.

U sklopu kampanje „Misli na druge, cijepi se“, drugom dozom cjepiva procijepljeno je ukupno 930 građana, a akciju su podržali i župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Križevaca i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Mario Martinčević, rukovoditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Darko Radiček te ravnateljica križevačkog i predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Đurđica Trbus sa suradnicima.

Kao i na dosadašnjim punktovima, županijski je Stožer u suradnji sa zdravstvenim ustanovama poduzeo sve potrebne aktivnosti da cijepljenje bude provedeno na najvišoj mogućoj razini. Organizacija punkta zahtjevan je proces kojim koordinira županijski Stožer i županijski Zavod za javno zdravstvo u suradnji s djelatnicima ostalih zdravstvenih ustanova i liječnicima obiteljske medicine, a u Križevcima su podršku pružili i Grad Križevci, gradski Stožer civilne zaštite, Gradsko Društvo Crvenog križa Križevci te Policijska postaja Križevci.

Foto: kckzz.hr

Župan Darko Koren pozvao je građane da se i dalje prijavljuju za cijepljenje.

– Imali smo prvi masovni punkt za cijepljenje u Hrvatskoj, početkom veljače, i po uzoru na nas takvi su se punktovi krenuli dalje provoditi. Nedavno smo na sastanku s premijerom Plenkovićem i suradnicima dobili potvrdu da smo u samom državnom vrhu po cijepljenju na punktovima i ovaj današnji primjer još je jedan dokaz naše iznimno uspješne organizacije. Zahvaljujem Gradu Križevcima, gradskom Stožeru i svima koji sudjeluju, kao i našim drugim gradovima i općinama, a posebno liječnicima i drugim medicinskim djelatnicima. Iako smo u razdoblju povećanja broja novooboljelih, mislim da nema mjesta panici, a naši su bolnički kapaciteti i cijeli zdravstveni sustav spremni i na puno veći broj pacijenata. Nadam se da do toga neće doći, a tome u prilog idu i najavljene veće količine cjepiva te pozivam građane da se i dalje prijavljuju jer je cijepljenje, uz odgovorno ponašanje, najbolji alat za ograničavanje zaraze koronavirusom – poručio je.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr