POMOĆ

FOTO Društvo naša djeca Virje sudjelovalo u novoj akciji za mališane Petrinje

Predsjednica Društva Danijela Večenaj te voditeljica Foruma Iva Hrženjak prikupile su stvari, rasporedile ih u pakete za svako dijete te 23. veljače krenule na put.

09:49h
0
e
Foto: Općina Virje

Društvo naša djeca Virje ponovno su se uključili pomaganju Petrinji, području stradalome u potresu, priključivši se akciji Učitelji za učitelje Petrinje koju vodi učitelj i voditelj Dječjeg foruma Petrinja Bojan Iličić. Virovci su spojeni s prvim razredom Osnovne škole Dragutin Tadijanović te drugim razredom Osnovne škole Katarina Zrinski Mečenčani.

– Željeli smo, kao i prošli put, podariti djeci osmijeh jer znamo da prolaze kroz teške trenutke. U dogovoru s njihovim učiteljicama i upoznati s njihovim uvjetima rada krenuli smo u prikupljanje osnovnih školskih pribora, higijenskih potrepština, pokojeg slatkiša i plišanca za sreću i utjehu. Ubrzo smo se organizirali i dobili pomoć s nekoliko strana: članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Društvo naša djeca Virje, djelatnice Stridon trgovine Virje, Dražen Đurišević, Latice i Općina Virje koja nam je ustupila kombi i vozača koji nas je odveo u Petrinju. Najveća pomoć i najljepše želje pristizale su od strane članova Dječjeg foruma Iskrice koji su svojim vršnjacima pisali pisma potpore, kao i poslali školski pribor i higijenske potrepštine. No, ipak, najveće osmijehe izmamile su igračke – poručuju.

Predsjednica Društva Danijela Večenaj te voditeljica Foruma Iva Hrženjak prikupile su stvari, rasporedile ih u pakete za svako dijete te 23. veljače krenule na put.

– Ostvarilo nam se ono što smo i htjeli –  barem nakratko zaboraviti na sve probleme i vratiti djeci osmijeh na lice, onaj najljepši – dječji. Uz ostvarena nova prijateljstva i moguće daljnje suradnje sretni, punog srca i zadovoljni vratili smo se kući – zaključuju.