Gospođa Biba

FOTO Dugovječna koprivnička kumica dobila skulpturu na placu

12:05h
0
Foto: Komunalac

Biserka Santor rođena je 1951. godine u poljodjelskoj obitelj, što je i razlog njezine cjeloživotne povezanosti sa zemljom i teškim radom na njoj.

Na Gradskoj tržnici postavljena je drvena skluptura Biserke Santor, jedne od najdugovječnijih koprivničkih kumica, a sve u čast njenom marljivom i dugogodišnjem radu.

Biserka Santor, rođena Koprivničanka, jedna je od najdugovječnijih koprivničkih kumica na Gradskoj tržnici, rođena 1951. godine u poljodjelskoj obitelj, što je i razlog njezine cjeloživotne povezanosti sa zemljom i teškim radom na njoj.

Od svoje 15 godine dolazila je na biciklu s prepunim vrećama povrća i voća, no unatoč napornom radu i teškim životnim uvjetima, zadržala je vedar duh i osmijeh koji nije silazio s lica.

Zajedno sa suprugom na taj je način podigla dvoje djece, koji i dalje rade u poljoprivredi te imaju svoje obiteljsko gospodarstvo i koji su joj uvijek bili velika podrška.

Svojim predanim radom gospođa Biserka skupila je 50 godina radnog vijeka na Gradskoj tržnici. Svakog dana, bilo to ljeto ili zima, već od šest sati ujutro na Gradskoj tržnici mogli ste pronaći Bibu koja je imala sve domaće, fino i friško.

Puno je kupaca probalo i ponovno se vraćalo po njezin domaći paradajz, češnjak, luk te cvijeće koje je bilo nekako posebno baš kod Bibe. Uvijek je bila vedra i vesela no nažalost ove godine nas je napustila.

U njezinu čast, zakupci Gradske tržnice – njezini kolege, obitelj, grad Koprivnica i Komunalac dali su napraviti sklupturu naše poznate Bibe u prirodnoj veličini, koja će građane grada Koprivnice i njegove posjetitelje dočekivati na tržnici.

Sklupturu je napravio kipar Branko Mihac iz Starigrada. Skluptura s posvetom krasit će Gradsku tržnicu i zauvijek nas podsjećati na našu vedru, skromnu i vrijednu Bibu.