PRVENSTVO HRVATSKE

FOTO Đurđevac se pokazao kao unikatna i atraktivna odbojkaška destinacija koja je privukla brojne igrače i publiku

Pijesak na kojemu su odbojkaši prezentirali svoje vještine posebni je đurđevečki pesek.

15:00h
0
Foto: Jurica Karan

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku održano je protekli vikend na terenima podno Staroga grada u Đurđevcu.


U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Nini Škarić i Nataši Savović, slavivši u finalu nad Ivanom Ovčinom i Anom Šutalo rezultatom 2-0. Aleksandar Gavrilov i Stefan Basta bili su najbolji u muškoj konkurenciji gdje su za prvo mjesto nadvisili Nenada Šormaza i Martina Jerčića s, također, 2-0.

– Očekivale smo finale. Ove smo sezone zajedno igrale 11 turnira i 11 finala. Mislili smo da je došlo vrijeme da osvojimo turnir. Odigrale smo najbolje finale ove sezone. Vjerujemo da ćemo igrati i zagrebački turnir. Nakon toga se vraćamo odbojci u dvorani – kazale su N. Škarić i N. Savović, a zadovoljan je bio i drugi pobjednički par.

– Turnir je bio jako naporan. Mečevi su bili teški, no prebrodili smo sve prepreke i osvojili zlatnu medalju. Sretni smo da smo došli do najvećeg postolja. Čestitamo svim igračima i vjerujem da ćemo se vidjeti na sljedećem turniru – rekli su Gavrilov i Basta.

Foto: Jurica Karan

Đurđevac se pokazao kao jedna od najatraktivnijih ovosezonskih destinacija, a pijesak na kojemu su odbojkaši prezentirali svoje vještine posebni je đurđevečki pesek. Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči potvrdio je kako je odrađen krasni, sportski vikend.

– Kao sudionici organizacije možemo biti zadovoljni odazivom kako igrača iz cijele regije, tako i publike. Vjerujem da su svi otišli zadovoljni i da će nam se vratiti. Nadam se da će se turnir održati i iduće godine. Ovdje se igralo na našem lokalnom žutom pijesku koji se pokazao idealnim za sportove na pijesku – izjavio je Janči.

Istaknimo kako su odbojkašice i odbojkaše bodrile đurđevačke deve Đurđica, Dina, Tomica i Romeo iz Hrvatske Sahare. Zajedno s kozama, ovcama, paunovima, konjima, ljamama, domaćim kokicama i pijetlovima te vijetnamskom svinjom pratili su nastupe najbolje regionalne odbojkaše na pijesku.

Prvenstvo Hrvatske nastavit će se turnirom u Vrapču, od 6. do 8. rujna.

čitam...