SAT ZA PLANET ZEMLJU

FOTO Đurđevac sudjelovao u najvećoj volonterskoj akciji na svijetu

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo.

13:58h
0
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac se i ove godine uključio u akciju Sat za planet Zemlju simboličnim gašenjem rasvjete na kuli utvrde Staroga grada. Sat za planet Zemlju je najveća volonterska akcija na svijetu koja je posvećena klimatskim promjenama i borbi protiv svjetlosnog onečišćenja.


Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu. Godine 2015. u ovoj globalnoj akciji sudjelovale su 172 zemlje, a u mrak je utonulo više od deset tisuća znamenitosti, među kojima i 42 svjetske baštine.

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako je na sat vremena isključena rasvjeta na znamenitostima, u korporacijama, ali i u domovima.

World Wildlife Fund (Svjetski fond za zaštitu prirode) je ovogodišnju akciju Sat za planet Zemlju usmjerio na podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena i na osvještavanje o velikom problemu zagađenja mora plastikom.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...