renovacija

FOTO Đurđevački Dom kulture prekrasno je obnovljen, još koji dan i grad Picoka opet će imati kino

Većina radova je završila, a sljedeći tjedan se očekuje postava tepiha i fotelja, tako da će kino dvorana biti spremna do Picokijade kad su pripremljene brojne projekcije popularnih filmova.

15:04h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Đurđevački Dom kulture energetski je obnovljen, no radovi tu nisu stali. Napravljen je projekt uređenja okoliša oko zgrade, a trenutno traje i unutrašnje uređenje kojim će Dom kulture postati velika kino dvorana.

Proširila se unutarnja pozornica čime je omogućeno održavanje većih kulturno-umjetničkih događanja, kazališnih predstava i ostalih manifestacija. Dom kulture koristi niz gradskih kulturnih udruga poput KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi, koji broje više od 100 članova koji redovito održavaju svoje probe u Domu.

Isto tako, prostor Doma koristi se za predstave. koncerte, svečane sjednice, a sve će se to uskoro moći održati i na vanjskoj pozornici. Prostor je opremljen najmodernijom audio i video opremom, nabavljene su nove udobnije fotelje, projektor za kino projekcije, drugim riječima Đurđevac će ponovno imati svoje kino što će zasigurno razveseliti najmlađe.

Većina radova je završila, a sljedeći tjedan se očekuje postava tepiha i fotelja, tako da će kino dvorana biti spremna do Picokijade kad su pripremljene brojne projekcije popularnih filmova. Naravno da će se tu naći i animiranih filmova za one najmlađe stanovnike grada Đurđevca.

U sljedećoj fazi uredit će se sanitarni čvorovi, okoliš oko Doma kulture te ugostiteljski objekt i terasa.

– Kako je zgrada našeg Doma kulture dobila novo ruho, krenuli smo i s uređenjem i opremanjem unutarnjih prostora, a uskoro ćemo raspisati i nabavu za izvođenje radova na uređenju okoliša. Ovaj prostor prepoznat je kao središnje mjesto svih događanja u Đurđevcu te nam je cilj da Dom kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato smo multifunkcionalno opremili veliku dvoranu kako bi se tu mogle održavati i konferencije, razne priredbe, te kino projekcije. Ispred zgrade izgradit ćemo amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati kulturne i glazbene manifestacije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Loading...