Lijepa prigoda

FOTO/VIDEO Đurđevački Dom kulture ugostio dobitnike javnih priznanja, pogledajte tko je sve došao na svečanost

U obnovljenoj dvorani, koje je sada i 3D kino, predsjednik gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči poželjeli su dobrodošlicu svim prisutnima.

20:26h
0

Đurđevački Dom kulture ugostio je dobitnike ovogodišnjih gradskih javnih priznanja. Umjesto na svečanoj sjednici povodom Dana grada, kako je svih ovih godina bio običaj, javna priznanja su dodijeljena danas. Razlog odgode bio je, naravno, koronavirus.

U obnovljenoj dvorani, koje je sada i 3D kino, predsjednik gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči poželjeli su dobrodošlicu svim prisutnima.

Foto: Sanjin Bojić

– Ova svečana prigoda nije onakva na kakvu smo navikli, kada bismo pozvali prijatelje iz okolnih gradova i mjesta, ali znamo kakva je situacija. Mislim da smo u proteklom razdoblju zaista dobro radili, a za to je zaslužno vodstvo grada i gradsko vijeće. Nedavno smo održali i Legendu o Picokima, tu smo pokazali da smo odlučni i hrabri. Hrabri su bili i svi oni koji su danas nagrađeni, ovom prilikom im se zahvaljujem na promociji grada i svemu što su učinili za Đurđevac –

Podsjetimo, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo je Željko Car, nagrađivani fotograf, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada za svoj rad, povodom 70 godina života, 50 godina bavljenja fotografijom te 35 godina uspješne međunarodne izlagačke djelatnosti u foto umjetnosti. Car je Za kreativne dosege svojih fotografija osvojio je više od 250 nagrada i priznanja, priredio 15 samostalnih izložbi te sudjelovao na brojnim likovnim kolonijama.

Foto: Sanjin Bojić

– Kada sam bio mlad, dobio sam ponudu za posao u Bjelovaru, nudili su mi i stan. Bilo je to primamljiva ponuda za nekog mladog, ali ostao sam u Đurđevcu. Nije mi žao. Hvala vam na ovoj nagradi, najvećem gradskom priznanju. Ovih stotinjak nagrada koje sam dobio na izložbama od nepoznatih ljudi ne znači mi toliko koliko ova jedna iz mog Đurđevca – rekao je Željko Car.

Zlatne plakete Sveti Juraj dobili su Nedjeljka Bocak iz Đurđevca za nesebičan angažman u udomljavanju djece u svojoj obitelji, neprestano zagovaranje prava udomitelja i udomljenje djece te konstantno promoviranje udomiteljstva. Udruga „Peski-Art Đurđevac“ također je dobitnik Zlatne plakete za dosadašnje aktivnosti, ostvarene rezultate i organiziranje niza kulturnih projekata. Zlatnu plaketu dobilo je i trgovačko društvo Bauwerk Boen d.o.o. za ostvarene izvanredne rezultate u proizvodnji, povećanje broja zaposlenih, a time i omogućavanja rješavanja egzistencijalnih pitanja i podizanja životnog standarda svojih zaposlenika.

Povelju Grada Đurđevca dobila jee ekipa vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac – Danijel Barberić, Željko Zalar i Hrvoje Ređep, učenik Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Luka Rogoz, članovi KUD-a „Petar Preradović“ Lucija Lenardić i Dorian Rupčić te Ljubica Babec iz Čepelovca.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo!

čitam...