PUTOVANJE KROZ PODRAVINU

FOTO Đurđevački gimnazijalci predstavljali našu županiju na projektu Moja.hr, cilj je bio opisati sredinu u kojoj žive

Sudjelovali su redom Veronika Čekada, Paula Fuček, Lea Vršić, Ena Halaček, Tina Ferenčić, Anđelko Lončarić i Dorian Karas.

13:23h
0
Foto: Ana Huzjak

U četvrtak, 1. srpnja, održana je svečana završnica velikog projekta Moja.hr, koju je prenosio HRT. Ideja projekta bila je potaknuti mlade kreativne ljude iz svih krajeva Hrvatske da jednominutnim pričama opišu svoj doživljaj sredina u kojima žive, a u svemu su odlučili sudjelovati i gimnazijalci iz Đurđevca.

Tako su Veronika Čekada, Paula Fuček, Lea Vršić, Ena Halaček, Tina Ferenčić, Anđelko Lončarić i Dorian Karas usprkos ispitima mature postali tim i uhvatili se u koštac s projektom.

Putovali su kroz Podravinu, od Šoderice do Kalnika, od hrvatske Sahare do Drave. Prkosili su oblacima, vjetru, zatrpanom školskom rasporedu i družili se, smijali, zabavljali, upoznavali svoj kraj i davali sve od sebe da svoju županiju prikažu kao kraj u kojem nitko nije samo broj, kraj u kojem se odrasta bezbrižno – mali kraj, velikog srca.

Veliko finale projekta bila je svečana premijera video uradaka iz svih županija te proglašenje pobjednika na pozornici HRT-a (Sunčana strana Prisavlja), u direktnom prijenosu na njihovom drugom programu.

Tina, osamnaestogodišnja srednjoškolka koja je njihove ideje sama pretočila u video, izborila se za ravnopravno mjesto među mnogim profesionalcima koji se već godinama bave snimanjem i video produkcijom. Među ekipama u kojima su djevojke mahom bile pred kamerom, a mladići iza kamere, Tina je još jednom kontrirala stereotipu i učinila ih ponosnima.

Video možete pogledati na sljedećem linku.

Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak
Foto: Ana Huzjak