KONJIČKI KLUB

FOTO Đurđevački graničari dobili nove instruktore koji će raditi s osobama s invaliditetom

Izgrađen je i manjež za konje kojim je osiguran prostor za školu jahanja i rehabilitacijskog jahanja.

11:54h
0
Foto: Grad Đurđevac

Članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničar, studentica medicina Petra Markuš i predsjednik kluba Luka Karlovčan dvomjesečnom edukacijom stekli su zanimanje instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Sastojala od teorijskog i praktičnog dijela gdje su se polaznici mogli upoznati s cjelokupnom problematikom osoba s invaliditetom te upoznati koristi i prednosti liječenja takvih osoba pomoću terapije konjima.

Edukaciju su sufinancirali grad Đurđevac i Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca. Izgrađen je i manjež za konje kojim je osiguran prostor za školu jahanja i rehabilitacijskog jahanja.

Klub različitim aktivnostima, kao što su utrka daljinskog jahanja ili sudjelovanje u Legendi o Picokima, služi turističkoj promociji grada. Gradonačelnik Hrvoje Janči pohvalio je rad kluba, istaknuvši kako će zahvaljujući zajedničkoj suradnji kluba, grada, Turističke zajednice i Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, grad obogatiti svoju ponudu za turistički sadržaj i rehabilitacijsko jahanje koje će pomoći djeci i osobama s teškoćama u razvoju.