MJESEC HRVATSKE KNJIGE

FOTO Đurđevački mališani posjetili Gradsku knjižnicu i učili kako se treba odnositi prema knjigama

Mjesec hrvatske knjige nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima.

08:54h
0
Foto: đurđevac.hr

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je – U ritmu čitanja!

Tim povodom i povodom Dana hrvatskih knjižnica, Gradsku knjižnicu Đurđevac posjetili su učenici Osnovne škole Đurđevac, učenici Osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca te mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak.

Tom prilikom djeca su se upoznala sa svim odjelima u knjižnici, načinom posudbe knjiga i o tome kako se trebaju odnositi prema knjigama. Ovakvi posjeti edukativnog su karaktera s ciljem poticanja čitanja, stvaranju navika čitanja i razvijanju ljubavi prema čitanju.