umjetnost

FOTO Đurđevački Muzej na dar dobio grafike Ivana Hegedušića

S obzirom na to da je donatorica godinama njegovala prijateljske odnose s Hegedušićem i njegovom obitelji, na grafikama se mogu vidjeti i zanimljive posvete.

14:23h
0
Foto: djurdjevac.hr

Muzej Grada Đurđevca u veljači ove godine već je dobio zanimljivu donaciju crteža i grafika poznatih hrvatskih umjetnika od vjerne posjetiteljice koja je odlučila biti anonimna. S obzirom na to da je oduševljena gostoprimstvom i sadržajima koje je vidjela u muzeju, odlučila je još jedan dio umjetnina iz svoga vlasništva donirati Muzeju Grada Đurđevca.

Prilikom ovog posjeta gospođa je ostavila muzeju grafike većih formata čiji je autor Željko Hegedušić (1906.-2004.), istaknuti slikar i grafičar koji je, između ostalog, bio profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. S obzirom na to da je donatorica godinama njegovala prijateljske odnose s Hegedušićem i njegovom obitelji, na grafikama se mogu vidjeti i zanimljive posvete.

Muzej se obavezao dobro skrbiti o donaciji uz velike zahvale ovoj svjetskoj putnici punoj energije što je pronašla vremena da ponovno posjeti muzej i preda mu vrijedne umjetničke radove. U znak zahvale, a povodom nedavno obilježenog Međunarodnog dana žena, muzej je donatoricu ugodno iznenadio poklonivši joj cvijeće.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...