Veliki projekt u Sahari

FOTO Đurđevački peski dobivaju spektakularno i moderno novo ruho, pogledajte kako će izgledati multimedijalni centar, hotel i rezervat

Riječ je o projektu izgradnje posjetiteljskog centra Đurđevačkih pijesaka u zgradi bivšeg Prekršajnog suda, zatim o projektu uređenja Đurđevačkih pijesaka poučnim stazama i projektu izgradnje hostela za školu u prirodi u Boriku, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

12:54h
0
hostel
Foto: djurdjevac.hr

Đurđevački peski dobit će novi sjaj i atraktivnost kakvu takva prirodna posebnost i zaslužuje zahvaljujući velikom projektu koji će se početi realizirati iduće godine.

Projekt će imati tri različita segmenta, koji će zajedno podići Đurđevačke peske na novu razinu i privući turiste i posjetitelje. O čemu se točno radi, već je ranije pojasnio gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Planiramo veliki projekt prirodne baštine, a pola tog projekta planira se realizirati u 2018. godini, dok će druga polovica biti u 2019. godini. To je projekt koji ima visoko sufinanciranje od 8,66 milijuna kuna u 2018. godini. Kapitalne pomoći planiramo u iznosu od 8,1 milijuna kuna. Riječ je o projektu izgradnje posjetiteljskog centra Đurđevačkih pijesaka u zgradi bivšeg Prekršajnog suda, zatim o projektu uređenja Đurđevačkih pijesaka poučnim stazama i projektu izgradnje hostela za školu u prirodi u Boriku – rekao je Janči.

Cijeli projekt ‘težak’ je 17 milijuna kuna. Zgrada Prekršajnog suda će se u potpunosti obnoviti, urediti i opremiti kako bi postala glavna turistička info točka tog dijela Podravine. U njoj će biti i uredi Turističke zajednice, ugostiteljski sadržaji te moderna, interaktivna prezentacija Đurđevačkih peski, od njegovog nastanka do prikaza bogatstva flore i faune.

Hostel na početku Park šume Borik služit će učenicima iz cijele Hrvatske za školu u prirodi, a u njoj bi učili o specifičnostima Đurđevačkih peski.

Također, u trećem segmentu bio bi obogaćen i sam rezervat, koji bi dobili posebno označene poučne staze za sve posjetitelje.

Vrijedi istaknuti da je poslije administrativne provjere projekt prošao i provjeru prihvatljivosti i ocjene kvalitete. Sa 78 od 100 bodova projekt je upućen u treću fazu koji se odnosi na provjeru izdataka.

Gradonačelnik je iznimno zadovoljan kako tim projektom, tako i svim ostalima koji su planirani u njegovoj prvoj godini na čelu grada.

– U 2017. godini smo iskoristili svu projektnu dokumentaciju koju je grad imao spremnu i zato imamo ogroman gradski proračun od 93 milijuna kuna. Niti jedan projekt nam nije odbijen i zato puni optimizma ulazimo u 2018. godinu – zaključuje Janči.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW