RADNI SASTANAK

FOTO Đurđevački predstavnici posjetili Siget u sklopu prekogranične suradnje

Domaćini su organizirali i obilazak sigetske tvrđave koju su 1566. godine osvojili vojnici Sulejmana Veličanstvenog nakon slavnog juriša Nikole Šubića Zrinskog.

08:43h
0
Foto: Grad Đurđevac

U mađarskom gradu Sigetu održan je radni sastanak na temu prekogranične suradnje na kojem su sudjelovali predstavnici Turističke zajednice grada Đurđevca, Muzeja grada Đurđevca i Grada Đurđevca te su sa zamjenikom gradonačelnika i predsjednikom Udruge prijatelja Staroga grada Sigeta Zoltánom Vargom, potpredsjednikom Udruge Ferencom Salamonom, povjesničarom Szabolcsom Vargom i predstavnicama Grada Sigeta Annom Pogács i Andreom Málek dogovoreni detalji zajedničke prijave na Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

S obzirom na to da je već ranije izabrano i dogovoreno prioritetno područje zajedničke suradnje, te pokrenut postupak prikupljanja potrebne dokumentacije, tijekom sastanka dodatno su razrađene i grupirane projektne aktivnosti i utvrđeni troškovnici.

Domaćini su organizirali i obilazak sigetske tvrđave koju su 1566. godine osvojili vojnici Sulejmana Veličanstvenog nakon slavnog juriša Nikole Šubića Zrinskog. Obostrano je izražena želja za nastavkom povezivanjem udruga i ustanova iz dvaju gradova i organiziranim zajedničkim susretima kao i daljnjom razmjenom iskustava te je dogovoren još jedan sastanak prije predaje zajedničkog projektnog prijedloga.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
čitam...
Loading...