Poštujte naše znakove

FOTO Đurđevački prvašići uz pjesmu i veselje pokazali kako svaki dan sigurno stići u školu

13:12h
0
Poštujte naše znakove u Đurđevcu // Foto: Valentina Blažek

U četvrtak se na glavnom gradskom trgu u Đurđevcu okupilo mnogo prvašića koji su uz pjesmu i veselje pokazivali što su naučili o prometnim propisima.

Kretanjem u školu, većina prvašića prvi puta je postala samostalni sudionik u prometu. Kako bi im to olakšala i učinila im svakodnevni put do škole čim sigurnijim, policijski službenici provode akciju Poštujte naše znakove.

Tako su se i u četvrtak na glavnom gradskom trgu u Đurđevcu okupilo mnogo prvašića koji su uz pjesmu i veselje pokazivali što su naučili o prometnim propisima te kako se ponašati kao pješak i kao biciklist na prometnicama.

Foto: Valentina Blažek
Foto: Valentina Blažek

– Akciju Poštujte naše znakove organizira Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava koprivničko-križevačka i Policijska postaja Đurđevac. Ovdje su učenici prvih razreda osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca koji su pripremili mali program za pokazivanje svoje spretnosti. Tijekom ovog mjeseca obići ćemo sve prve razrede na području policijske postaje Đurđevac i savjetovat ćemo djecu na koji način sigurno ići i u školu i iz škole te kako poštivati znakove radi vlastite sigurnosti – rekla nam je Spomenka Stankić, pomoćnica načelnika policijske postaje Đurđevac.

Učenici su pod toplim sunčanim zrakama i praćeni veselom glazbom rado demonstrirali sve što su naučili od policijskih službenika, a to će im nedvojbeno pomoći da svakoga dana budu sigurni u prometu sa školskom torbom na leđima.

čitam...
Loading...