DOBAR POČETAK

FOTO Đurđevački učenici prvog dana nastave dobili poklone, prvašići pernice, ostali bljeskalice za bicikle, jabuke i četkice

Poseban je dan bio i za 80 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu, sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.

17:00h
0

Danas je za 660 učenika Osnovne škole Đurđevac započela nova školska godina. Poseban je dan bio i za 80 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu, sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.

Učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je istaknuo kako je prvi dan nastave velik i značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja stoga je svim prvašićima poželio mnogo novih prijateljstava i sreće u školovanju.

– Dragi učenici, želimo Vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju. Ova naša novo obnovljena škola je dokaz odlične suradnje između Grada Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama. Naši učenici imaju najbolje obrazovanje kroz kvalitetan rad i nastavu uz najbolju opremu i educirane učitelje – rekao je ravnatelj.

– Prvi dan škole je nešto što se pamti cijeli život i svi ste zasigurno puni novih doživljaja i emocija. Neizmjerno mi je drago što se situacija normalizirala i što će naši učenici moći usvajati nova znanja i stvarati nova prijateljstva u školi, a ne online putem. I ove godine smo svim roditeljima pokušali olakšati početak školske godine te smo za sve učenike osigurali radne bilježnice i radne materijale, a za ove najmlađe i nove pernice te četkice za zube jer i dalje želimo biti grad s najljepšim dječjim osmjehom. I dalje ćemo se truditi da osiguramo najbolje materijalne uvijete za rad te se ovim putem zahvaljujem ravnatelju i svim djelatnicima škole koji ulažu dodatni trud i sredstva te prijavljuju projekte i dodatno se educiraju kako bi stvorili bolje uvjete za naše najmlađe i za naše obrazovanje kako bi naša djeca ostala živjeti u našem kraju i sebi osigurala bolje uvjete za budućnost. Želim svima vama puno uspjeha u novoj školskoj godini, a vama prvašići osim uspjeha želim da ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenucima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svim prvašićima podijeljene su raznobojne pernice, bljeskalice za bicikle, jabuke i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube.

Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac početkom svake školske godine kreće s edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi.