Trendovi suvremenog života

FOTO U đurđevačkoj osnovnoj školi uveden produženi boravak, nužan za djecu čija oba roditelja rade

11:09h
0
Produženi boravak // Foto: djurdjevac.hr

Na ovaj način dijete će nakon škole dobiti dva zdrava obroka, napisati zadaću i igrati se s vršnjacima pod vodstvom stručne osobe.

S početkom drugog polugodišta u đurđevačkoj Osnovnoj školi Grgura Karlovčana krenula je provedba hvalevrijednog pilot projekta produženog boravka.

Polaznici su učenici prvih, drugih i trećih razreda, a produženi boravak organizira se neposredno nakon redovne nastave, u trajanju od 11.30 do 17 sati.

Potreba za ovakvim programom rada rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života, te će produženi boravak dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis. Osim toga, sam proces učenja postaje zanimljiviji u kombinaciji s organiziranim slobodnim izvannastavnim aktivnostima.

Na ovaj način dijete će nakon škole dobiti dva zdrava obroka, napisati zadaću i igrati se s vršnjacima pod vodstvom stručne osobe.

Tijekom školske godine učenici će s učiteljicom produženog boravaka biti uključeni u prigodne programe škole, lokalne zajednice i grada. Produženi boravak će omogućiti više zajedničkog, bezbrižnog i opuštenog druženja roditelja i djece u svojim domovima.

Učenici se mogu priključiti u svakom trenutku. Pozivaju se svi roditelji koji žele uključiti svoje dijete u produženi boravak da se jave u školu.

 

čitam...