sve ide prema planu

FOTO Đurđevčani će sve administrativne poslove obavljati na jednome mjestu, nastavlja se obnova bivše zgrade MUP-a

Gradsko vodstvo kaže kako je zgrada smještena u centru Đurđevca bila neučinkovita zbog staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

09:47h
0
Foto; Grad Đurđevac

Nastavljaju se radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a.

– Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekt završiti u roku – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Srušeni su unutarnji pregradni zidovi, postavljene su instalacije i nova stolarija, nakon čega će uslijediti postava poda i soboslikarski radovi. Gradsko vodstvo kaže kako je zgrada smještena u centru Đurđevca bila neučinkovita zbog staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Zamijenit će se krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugraditi nova stolarija, modernizirati sustav rasvjete i postaviti novi centralni sustav grijanja, čime će se smanjiti potrošnja toplinske energije i povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

– Sadašnji uvjeti, gdje djelatnici Grada rade, ispod su svake razine. Vjerujem da će u novim prostorima nastaviti s misijom pretvaranja našega grada u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora. Prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji. Polako, prateći tu studiju, mijenjamo vizuru i lice našega grada – dodao je Janči.

Vrijednost projekta, čijom će provedbom Đurđevčani sve administrativne poslove moći obaviti na jednom mjestu, jest 7.420.747,61 kuna. Europska sredstva čine 2.326.047,25 kuna, 1.479.163,16 kuna dolazi iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok je ostatak osiguran iz gradskog proračuna.

Foto; Grad Đurđevac
Foto; Grad Đurđevac
Foto; Grad Đurđevac

čitam...