I DALJE SE SLAVI

FOTO Đurđevčani nedjelju započeli budnicom, nastavili gastro i kulturnim priredbama, a sve začinili tortom

Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi.

15:45h
0
Foto: Grad Đurđevac

Povodom obilježavanja Dana grada Puhački orkestar DVD-a Đurđevac danas je tradicionalno odsvirao budnicu u jutarnjim satima, a nakon budnice ukrcali su se na dvije prikolice i svirali gradskim ulicama.

Nakon budnice počela je gastro priredba Đurđevečka ribičija, a u pecanju riba mogli su se okušati svi zainteresirani, iako su najuporniji ribiči ipak bili oni najmlađi, dok su stariji uživali u ribama pečenim na rašljama. U 11 sati nakon završetka svete mise na trgu su nastupili puhači DVD-a Đurđevac i Mažoretkinje grada Đurđevca koji su svojim izvedbama oduševili i zabavili okupljene.

Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi. Organizator ove gastro priredbe bili su Turistička zajednica grada Đurđevca, ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U isto vrijeme započeo i je Đurđevečki cvetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo oko 20 izlagača, među kojima Udruge s područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća. Za dobru atmosferu pobrinula se grupa Kameleon.

Grad Đurđevac je povodom Dana grada na trgu počastio građane rođendanskom tortom, a i ovaj sunčan dan brojni su građani iskoristili za šetnju gradom i kavu uz druženje u okolnim kafićima, dok su najmlađi i danas, ipak najviše uživali u pecanju i dječjem parku punom sprava za igranje.

čitam...