Ženski vokalni sastav

FOTO Đurđevčice velikim koncertom proslavile 20. obljetnicu

Svojim istinskim pjevanjem iz srca i nastupima obogatile su mnoge manifestacije u organizaciji grada i Turističke zajednice.

14:57h
0

Ženski vokalni sastav Đurđevčice velikim koncertom na Trgu sv. Jurja pod nazivom pozvale so dekle dečke proslavile su svoju 20. obljetnicu djelovanja.

Uz njih nastupio je i Tamburaški orkestar Hrvatske Hrvatske radio-televizije, a gosti koji su svojim nastupom uljepšali ovu obljetnicu bili su Marica Hasan, Vid Balog, poznata pjevačica Marija Husar i Andrija Maronić na cimbalima.

Đurđevčicama je na njihovom radu i obljetnici čestitao gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Ženski vokalni sastav Đurđevčice djeluje unutar Kulturno umjetničkog društva Petar Preradović iz Đurđevca, a djeluju od 1998. godine. Svojom vokalnom tehnikom vjerno čuvaju i prezentiraju hrvatsku tradicijsku kulturu rodnog kraja i cijele domovine.

Svojim istinskim pjevanjem iz srca i nastupima obogatile su mnoge manifestacije u organizaciji grada i Turističke zajednice.

Đurđevčice su 2008. godinu obilježile promocijom svog prvog albuma Pozvale so dekle dečke na kojem se nalaze izvorni napjevi đurđevačke Podravine.

U njihovom repertoaru nalazi se stotinjak obrada narodnih napjeva  a često izvode i autorske pjesme s već spomenutih festivala. Kroz proteklih 20 godina, u Đurđevčicama je pjevalo više od 30-tak članica, a osnivačica i voditeljica ženskog vokalnog sastava  je Kristina Benko Markovica.

čitam...