Redovna skupština

FOTO DVD Šemovci pohvalili se radom i bogatim aktivnostima u prošloj godini

Sezona natjecanja započela je sudjelovanjem na susretu vatrogasne mladeži Republike Slovenije i Republike Hrvatske koji se je održao u Koprivnici, a ekipa je dobila čast da bude jedan od predstavnika Republike Hrvatske na tom susretu.

15:03h
0
Foto: DVD Šemovci

U subotu je održana je 92. redovna skupština DVD-a Šemovci na kojoj su su uz članove društva prisustvovali načelnik Općine Virje Mirko Perok, delegati VZO-a Virje Saša Gregar i Željko Potnar, predsjednik mjesnog odbora Ivica Šignjar, predstavnici tvrtke HRT Šarić, Jadranskog osiguranja, Sloge podravske trgovine te predstavnici 15-ak prijateljskih društava i udruga.


Na skupštiti su podneseni izvještaji za 2017., prihvaćen plan rada i financijski plan za 2018. Spomenice za 40 godina  rada u vatrogastvu su primili Mirko Posavec, Dario Botinčan i Srećko Kurtić.

U organizaciji VZO-a Virje održani su tečajevi za sva vatrogasna zvanja. Iz DVD-a Šemovci osposobljena su dva člana za zvanje vatrogasac, dva člana za zvanje vatrogasac I klase, dva člana za zvanje vatrogasni dočasnik I klase te 11 članica ekipe mladeži je prošlo osposobljavanje za vatrogasnu mladež. U organizaciji VZŽ Koprivničko-križevačke osposobljavanje za vatrogasnog časnika uspješno su prošla dva člana DVD-a Šemovci.

Iz operativnog dijela ističu jednu intervenciju i to požar otvorenog prostora. U žetvenoj sezoni organizirali smo dežurstvo prema naputku VZO-a Virje koje je proteklo bez dojava o požaru.

Tijekom cijele godine održavali su opremu i okoliš oko spremišta. Svake prve subote u mjesecu provjeravali sirenu te o tome obavještavali nadležne službe. Sudjelovali su i na obilježavanju dana mjesta Šemovci. U sklopu Martinjskih dana Općine Virje tradicionalno su dočekali budnicu te sudjelovali u svečanoj povorci kroz Virje i svečanoj sjednici povodom dana općine Virje. Na svečanoj sjednici općinskog vijeća Općine Virje predsjednik DVD-a Šemovci Mirko Posavec primio je Zlatnu plaketu Općine Virje za dugogodišnji rad i doprinos vatrogastvu.

Sezona natjecanja započela je sudjelovanjem na susretu vatrogasne mladeži Republike Slovenije i Republike Hrvatske koji se je održao u Koprivnici, a ekipa je dobila čast da bude jedan od predstavnika Republike Hrvatske na tom susretu.

Potvrda kvalitetnog rada u 2017. ali i u prijašnjim godinama dogodila se na županijskom natjecanju u Molvama gdje su djevojke osvojile prvo mjesto, postale županijske prvakinje u svojoj kategoriji te potvrdivši kontinuitet dobrih rezultata izborile drugi put uzastopno nastup na državnom natjecanju vatrogasne mladeži.

čitam...