Na održanoj godišnjoj skupštini

[FOTO] DVD Virje još jednom potvrdilo koliko je aktivno, ove godine radit će na uređenju voznog parka, nabavi opreme, osposobljavanju vatrogasnih kadrova

Nakon službenog dijela skupštine, skup se preselio u Društveni dom Virje gdje je upriličeno druženje domaćina i dragih im gostiju uz glazbu i prigodni domjenak.

09:05h
0
Foto: VZ Koprivničko-križevačke županije, Krešimir Juratović

DVD Virje održalo je u nedjelju, 1. ožujka izvještajnu godišnju skupštinu. Tako su se u Vatrogasnom domu u Virju okupili članovi DVD-a. Društvo inače ima 186 članova, od čega su njih 50 članovi pomlatka i mladeži, 54 članova Puhačkog orkestra DVD-a Virje, a od preostala 82 člana njih 33 su operativni članovi s liječničkim pregledom.

Vrlo dobru i kvalitetnu suradnju s virovskim vatrogascima potvrdili su svojom nazočnošću predstavnici 30 dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Splitsko-dalmatinske, Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske i Koprivničko-križevačke županije, kao i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju na području Općine Virje.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Drago Hatadi. Izvješće Verifikacione komisije podnio je Matej Šalvari, dok je izvješće o radu za 2019.godinu podnio tajnik društva Velimir Sobota. Društvo je tijekom 2019. bilo veoma aktivno na mnogim poljima, od rada i natjecanja s pomlatkom, mladeži i seniorima, sudjelovanja u 44 intervencije, edukacijama i osposobljavanjima, realizirali su 6 smjena na dislokaciji u Konavlima, do kupnje dviju polovnih auto cisterni za 900.000 kuna, i još mnogo, mnogo toga.

Foto: VZ Koprivničko-križevačke županije, Krešimir Juratović

Izvješće o financijskom poslovanju za 2019. godinu podnijela je blagajnica društva Štefica Baruškin, iz kojeg je bilo vidljivo da je tokom protekle godine društvo ostvarilo prihod od gotovo 1.600,000 kuna, što je na nivou proračuna mnogih županijskih vatrogasnih zajednica.

Izvješće o radu za 2019. godinu i plan rada za 2020. godinu Puhačkog orkestra DVD-a Virje podnio je voditelj Željko Brodarić. Tijekom protekle godine imali su brojne nastupe, organizirali su 20. smotru Puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije, a na 33. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodlskom osvojili su brončanu plaketu. U 2020. godini pored mnogih nastupa, planiraju dostojno obilježiti 135. godina svojeg djelovanja, izdati prigodnu brošuru i obnoviti vizualni amblem orkestra, nabaviti nove svečane odore. Izvješće Nadzornog odbora podnio je Mirko Peršinović.

Foto: VZ Koprivničko-križevačke županije, Krešimir Juratović

Prijedlog programa rada i financijski plan društva za 2020.godinu podnio je zapovjednik društva Saša Gregar, iz kojih je bilo vidljivo da će i tokom 2020. godine članovi društva biti veoma aktivni, poglavito na polju uređenja voznog parka, nabavi potrebne opreme, osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, raditi s pomlatkom i mladeži, sudjelovati na brojnim vatrogasnim natjecanjima, sudjelovati u pokaznim vatrogasnim vježbama, organizirati 10. Martinjski kup “Dušana Koščića”, sudjelovati na dislokacijama u Konavlima, organizirati stalna 24-satna dežurstva u Vatrogasnom domu…

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća za 2019.godinu, a potom su jednoglasno usvojeni prijedlog Plana rada i Financijski plana prihoda i rashoda za 2020.godinu.

Foto: VZ Koprivničko-križevačke županije, Krešimir Juratović

Vrlo nadahnut govor održao je općinski načelnik Mirko Perok, iz kojeg je bilo vidljivo da pozorno prati sva događanja u društvu i da je upoznat sa svime. U njemu svi virovski vatrogasci imaju velikog prijatelja, koji im je svakog trenutka voljan pomoći i savjetima i financijski.

Nakon službenog dijela skupštine, skup se preselio u Društveni dom Virje gdje je upriličeno druženje domaćina i dragih im gostiju uz glazbu i prigodni domjenak.

čitam...
Loading...