rastrčali se po travi...

[FOTO] Dvojica Brazilaca na probi u Slavenu, dolazi i veliki talent Dinama, Zekić: Mladi su, tek se trebaju dokazati kao pojačanja

Glavni dio priprema odradit će u Medulinu, a ostatak u Koprivnici. Kaže Zekić da će nakon Medulina puno toga biti jasnije

18:30h
0
Foto: NK Slaven Belupo

Kratka je bila pauza u nogometaša Slaven Belupa. Tek su s najmilijima proslavili božićno-novogodišnje praznike i jutros se već vratili u Koprivnicu, na prvu prozivku trenera Zorana Zekića. Na njoj nije bilo novih igrača, ali sutra će se pridružiti dvojica stranaca, Vitinho i Marcos Paulo, koji dolaze na posudbu, a momčadi će se priključiti i Ante Crnac, lijevo krilo B momčadi Dinama, koji bi trebao postati novi slavenaš. Tek je postao punoljetan i kažu da je veliki talent.

S njima, Zekić na raspolaganju ima 34 igrača i nekih odlazaka sigurno će biti, ali za sada ništa još službeno nije objavljeno. Iz kluba kažu da će se konačan popis igrača koji će konkurirati za nastavak prvenstva definirati kroz pripreme.

– Plan je nastaviti tamo gdje smo stali. Pripreme neće biti klasične, jer prvenstvo počinje već za četiri tjedna. Imamo neke igrače na probi, ne bih se usudio reći da su već pojačanja i stvarati im opterećenje, jer su to sve redom mladi igrači, ali idemo u onom smjeru koji smo zamislili, prema pomlađivanju – rekao je Zekić.

Zoran Zekić // Foto: NK Slaven Belupo

Prvi dio priprema slavenaši će odraditi na Apašu, dok u ponedjeljak, 10. siječnja putuju u Medulin, gdje će boraviti 11 dana. Tamo će igrati na Arena cupu i odmjeriti snagu protiv Lokomotive, drugoligaša Opatije te crnogorske Istre. u razigravanju za plasman odmjerit će snage s jednom od momčadi iz druge grupe koju čine Istra, Šibenik, Žarkovo iz Srbije i rumunjska Foresta.

– Nakon Medulina dosta toga će biti jasnije. Nemamo vremena za lutanje, niti želimo lutati – istaknuo je.

Nakon Medulina, Farmaceuti će se vratiti u Koprivnicu i odraditi završni tjedan priprema, jer ih već 29. siječnja čeka otvaranje drugog dijela sezone, i to u Osijeku. Ciljevi su jasni, osigurati što prije opstanak i odigrati što bolje.

– Nema opuštanja. Trebamo gledati sebe i raditi što poštenije, jer klub to zaslužuje. Želim da bude sreće, zdravlja i da imamo nogometne radosti, a to možemo napraviti samo svojim ponašanjem i karakternim igrama – zaključio je Zekić.

Popis igrača koji su krenuli u pripreme: Bogojević Bruno, Bosec Antonio, Božić Tomislav, Brković Arijan, Crnac Ante, Čović Ivan, Ganžulić Ivan, Glavčić Nemanja, Goda Bruno, Grgić Alen, Hadžić Nedim, Hansel Zapata, Hlevnjak Filip, Ikouwem Utin, Kocijan Mateo, Krstanović Ivan, Kvržić Zoran, Laušić Marin, Liklin Luka, Marcos Paulo, Marina Mario, Marković Antun, Mihail Caimacov, Mlinarić Mihael, Monjac Mateo, Paracki Goran, Soldo Vinko, Sušak Ivan, van Bruggen Damian, Vitinho, Vuić Matija, Vuković Ante, Zirdum Matko, Zvonarek Lovro.

Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Slavenaši su danas krenuli u nove pripreme // Foto: NK Slaven Belupo