8. KUP NATJECANJE

FOTO Ekipa DVD-a Rakovec prva na natjecanju operativnih vatrogasaca u Podravskim Sesvetama

Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Rakovec, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Čret a treće je mjesto osvojila ekipa DVD-a Kalinovac.

15:03h
0

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podravske Sesvete i VZO Podravske Sesvete, u nedjelju, 9. lipnja u Podravskim Sesvetama održano je
8. Kup natjecanje operativnih vatrogasaca Podravske Sesvete 2019.

Vatrogasne ekipe i suce postrojio je zapovjednik VZO i DVD-a Podravske Sesvete
Krunoslav Vlašić, predavši prijavak izaslaniku Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branku Vucikuji, koji je potom izvršio smotru natjecateljskih ekipa.

Svima nazočnima pozdravnim riječima obratili su se zapovjednik VZO i DVD-a Podravske Sesvete Krunoslav Vlašić, zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek i izaslanik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja koji je i službeno otvorio natjecanje.

Za ovakva natjecanja ne postoje specijalne pripreme i treninzi jer natjecatelji ne znaju
što ih očekuje na samom vježbalištu. Naime, natjecanje je organizirano tako da su vatrogasne ekipe rješavale taktičke zadatke s kojima su bile upoznate tek po dolasku na mjesto izvođenja vježbi. Na taj način su ekipe pokazale svoju operativnu spremnost, timski rad i snalažljivost kroz deset veoma zahtjevnih vježbi na osam lokacija.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe: DVD-a Klanjec, DVD-a Rajić, DVD-a Čret,
DVD-a Kalinovac, DVD-a Breza, DVD-a Mala Črešnjevica, DVD-a Domaji, DVD-a
Petrovsko, DVD-a Varaždinske Toplice, DVD-a Stančići, DVD-a Rakovec, DVD-a Sveti Đurđ i DVD-a Otočka, iz Koprivničko-križevačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Varaždinske županije, Virovitičko-podravske županije, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Natjecanje su posjetili i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz njemačkog grada Hallenberga. Poseban gost, bio je Josip Juratović, jedini Hrvat zastupnik u njemačkom parlamentu – Bundestagu koji je predvodio delegaciju njemačkih vatrogasaca.

Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Rakovec, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a
Čret a treće je mjesto osvojila ekipa DVD-a Kalinovac.
Diplome i medalje članovima ekipa uručili su zapovjednik VZO i DVD-a Podravske Sesvete
Krunoslav Vlašić i predsjednik DVD-a Podravske Sesvete Damir Drvenkar.

čitam...