FOTO: Eksplozija u križevačkom Čeliku teže ozlijedila jednu osobu

15:26h
0
U snažnoj eksploziji jedna je osoba zadobila teže ozljede // foto: Ivan Brkić

U križevačkoj tvornici metalnih dijelova Čelik, koja se nalazi su vlasništvu tvrtke „Slon inženjering“, nešto prije 14 sati odjeknula je snažna eksplozija koju je izazvala 700-litarna plinska peć za taljenje otpadnog aluminija.

Prema trenutno dostupnim podacima, u eksploziji je ozlijeđeno nekoliko osoba, od kojih jedna teže i trenutno se nalazi u koprivničkoj Općoj bolnici.

Prema pričama očevidaca, eksplozija se čula i u nekoliko kilometara udaljenim mjestima, a slike s mjesta događaju pokazuju o kakvoj se zapravo šteti radi. Uslijed eksplozije limeni krov sale odletio je nekoliko desetaka metara u zrak, popucala su sva stakla na tvornici, a šteta je zabilježena i na okolnim kućama, odnosno zgradama. Osim toga, požar se proširio i na obalu obližnjeg potoka Vrtlin, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca ova katastrofa nije poprimila veće razmjere.

Materijalna šteta uzrokovana ovom eksplozijom je velika, a više o svemu znat će se kada u potpunosti završi policijski očevid.

Inače, stanari iz obližnjih kuća već su ranije ukazivali na probleme koje stvara ova tvornica, pogotovo na buku koja se stvarala noću i nedjeljom. Također, pojedinci su upozoravali da štetne fekalije zagađuju okoliš, posebno obližnji potok Vrtlin.

Foto: Ivan Brkić

{vsig} vijesti/06-2011/110617-eksplozija{/vsig}

čitam...