veliko slavlje

FOTO Emeritus Ivan Golub proslavio 60 godina svećeništva u rodnom Kalinovcu

08:13h
0
FOTO Emeritus Ivan Golub proslavio 60 godina svećeništva u rodnom Kalinovcu
Foto: općina Kalinovac

U župi Kalinovac održana je velika proslava u čast svćeniku, kalinovačkom sinu, emeritusu Ivanu Golubu. Ovaj teolog, povjesničar kulture, sveučilišni profesor, povjesnik, pjesnik, književni prevoditelj, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti proslavio  je dijamantni svećenički jubilej – 60 godina svećeništva.

Za proslavu svojeg dijamantnog jubileja, odabrao je svoj rodni Kalinovac i crkvu u kojoj je 30. lipnja 1957. proslavio Mladu misu.

Na profesorovoj dijamantnoj misi suslavio je propovjednik ove euharistije mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Zatim, mr. sc. Damir Bobovec, predstojnik biskupijske knjižnice, domaći župnik preč. Mladen Gorupić, svećenici Đurđevačkog dekanata te gosti svećenici slavitelja.

Liturgijsko slavlje pjevanjem je uveličao župni mješoviti zbor, uz glazbenu pratnju voditeljice zbora Marine Balala.

Misno slavlje održano je u svečanom ozračju, a tom prigodom na kraju mise pjevački zbor Kulturne udruge ‘Tomislav Franjić’ otpjevao slavljeniku svoju himnu, skladbu autora Hrvoja Mlakara ‘Kalnovečka djeca’ u kojoj se spominje kao svećenik i pisac.

Riječi dobrodošlice i čestitke jubilarcu uputio je načelnik Općine Danijel Zvonar koji je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Mladenom Orešićem predao prigodan poklon u ime Općine Kalinovac.

Čestitke su uputila i djeca i mladi njegove uže rodbine, predstavnici župe, udruga, prijatelji i suradnici.

Na kraju mise profesor Golub uputio je riječi zahvale svima te je to bila prilika da se prisjeti svoje mlade mise te proslave svojih svećeničkih jubileja među kojima i svoje 50. obljetnice svećeništva koju je također proslavio u Kalinovcu.
Nakon euharistijskog slavlja održan je domjenak u krugu profesorove rodbine, svećenika i redovnica, prijatelja i suradnika.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW