povodom dana sv. florijana

FOTO Engleski Nottinghamshire legradskom DVD-u donirao navalno vozilo Dennis Sabre

Gospodin Kevin Ruane je izrazio zadovoljstvo što vozilo dolazi u vatrogasnu postrojbu DVD-a Legrad jer onim što je vidio tijekom treninga misli da će Duchess (hrv. vojvotkinja) biti dostojno tretirana shodno svom imenu.

10:21h
0
Foto: Krešimir Juratović
Foto: Krešimir Juratović

Povodom dana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, VZO Legrad bogatija je za jedno navalno vozilo. Suradnja vatrogasaca DVD Legrad sa kolegama iz drugih zemalja, u sklopu projekta HILL 2018, urodila je donacijom navalnog vozila Dennis Sabre doniranog od strane Fire & rescue services iz engleskog grada Nottinghamshire.

Protokol svečane primopredaje vozila započeo je prijemom Engleske delegacije kod načelnika općine Legrad, a nastavljen je na Trgu Svetog Trojstva primopredajom ključeva i posvećenjem vozila.

Svečanosti primopredaje prisustvovala je engleska delegacija na čelu sa gospodom Kevinom Ruane i Grantom Smith, a u ime domaćina primopredaji su prisustvovali načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednica Vijeća Općine Legrad Snježana Kuzmić, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-Križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-Križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Legrad Vladimir Piškor, zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor, voditelj projekta HILL 2018 Stjepan Kovaček i suvoditelj projekta ispred DVD-a Legrad Goran Piškor, vatrogasci DVD-a Hrženica i domaćini, vatrogasci DVD-a Legrad na čelu s predsjednikom Davorom Cvetnić i zapovjednikom Josipom Kefelja.

Foto: Krešimir Juratović
Foto: Krešimir Juratović

Na donaciji su se zahvalili, u ime Općine Legrad načelnik Ivan Sabolić, a u ime vatrogasaca zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor i predsjednik DVD-a Legrad Davor Cvetnić. Gospodin Kevin Ruane je izrazio zadovoljstvo što vozilo dolazi u vatrogasnu postrojbu DVD-a Legrad jer onim što je vidio tijekom treninga misli da će Duchess (hrv. vojvotkinja) biti dostojno tretirana shodno svom imenu. Također je zaželio da dugo i dobro služi vatrogascima DVD Legrad i da se svi koji krenu na intervenciju s njom živi i zdravi s nje i vrate.

Vozilo je posvetio velečasni Marijan Horvat.

Pored same primopredaje instruktori iz Fire & rescue services Nottinghamshire održali su i trodnevno upoznavanje i trening s vozilom i opremom članova vatrogasne postrojbe DVD-a Legrad u njenom pravilnom korištenju. Dolaskom ovog vozila vozni park DVD-a Legrad se bitno pomladio u starosnom i tehnološkom smislu te se stvorio novi izazov za legradske vatrogasce.