Đurđevački Dom zdravlja

FOTO Evo kako to izgleda kad 20-ak klinaca dođe na Hitnu

14:15h
0
Foto: Matija Gudlin

Naučio sam da je Hitna pomoć dobra i da pomaže ljudima. Sve, baš sve mi je bilo zanimljivo – rekao je učenik Saša Škrinjar iz područne škole Čepelovec.

U sklopu terenske nastave 20-ak učenika iz Čepelovca, Budrovca i Sirove Katalene posjetili su danas, u četvrtak, đurđevački Dom zdravlja i tamošnji Zavod za hitnu medicinu.


– Došli smo se upoznati s radom pedijatra, stomatologa, vidjeti rendgen, laboratorij, vozilo Hitne pomoći – otkrio je učitelj Davor Šokec.

Učenici su s velikom pozornošću pratili terensku nastavu, a posebno im je zanimljivo bilo kada su se upoznavali s radom Hitne pomoći.

– Naučio sam da je Hitna pomoć dobra i da pomaže ljudima. Sve, baš sve mi je bilo zanimljivo – rekao je učenik Saša Škrinjar iz područne škole Čepelovec.

Njegovoj školskoj kolegici iz područne škole Budrovac Anamariji Barberic najzanimljivije je bilo dok su medicinski djelatnici upalili sirenu na vozilu Hitne pomoći.

– Naučila sam da je Hitna pomoć za sve nas jako bitna jer ide u pomoć ljudima koji su bolesni – kazala je ona.

Jelena Jovica, liječnica đurđevačke ispostave Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, sa svojim je suradnicima djeci pokazala osnovne stvari koje rade u hitnoj službi.

– Uvijek je najbitnije da ljudi znaju kako reagirati u trenutku koji zahtijeva hitnu reakciju. Važno je stoga da djeca od najranije dobi znaju prepoznati hitnu situaciju i koji broj trebaju nazvati, dakle 112 ili 194 – istaknula je J. Jovica.

Nije skrivala da je ugodno iznenađena znanjem s kojim o hitnoj službi raspolažu djeca.

– Iznenadilo me u kojoj su mjeri prepoznali našu aparaturu koju smo im pokazali, koliko dobro barataju s pojmovima tipa tlak, puls, infuzija. Za djecu od prvog do trećeg razreda to je stvarno jedno jako dobro znanje – dodala je liječnica.

čitam...