okusi podravine i okusi prigorja

FOTO Evo u kojim restoranima možete isprobati slasna tradicijska jela našega kraja, a danas su za to nagrađeni posebnim certifikatom

Kriterije za dobivanje standarda sveukupno je s ovim danas ispunilo 13 ugostiteljskih objekata na području Koprivničko-križevačke županije. 

16:30h
0
Foto: Ivan Brkić

Na imanju Seoskog turizma Rakić u Čabrajima danas je održana još jedna podjela standarda ‘Okusi Podravine i Okusi Prigorja’ za pet ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi imaju tradicionalna jela karakteristična za ovaj kraj.


Riječ je o Ugostiteljskom objektu Zlatan iz Koprivnice, Katarza, Calypso iz Križevaca, seosko imanje Rakić te restoran Kalimero.

Ukupno, kriterije za dobivanje standarda sveukupno je s ovim danas ispunilo 13 ugostiteljskih objekata na području Koprivničko-križevačke županije.

– U našoj ponudi imamo tradicijska jela prigorskog kraja, spremljenih po receptu naših baka. Ponosni smo što takva jela imamo u ponudi i što posjetitelji to prepoznaju. To je tradicija koju treba promicati i ovaj projekt upravo to i radi – kazala je Jasmina Rakić Horvat.

Podsjetimo, riječ je o zajedničkom projektu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske turističke zajednice.

Okusi Podravine i Prigorja
Jasmina Rakić //Foto: Ivan Brkić

– Ovo je jedan značajan doprinos turističkoj i ugostiteljskoj ponudi u županiji, ali i Hrvatskoj. U značajnoj će mjeri doprinijeti promociji tih objekata, ali svakako i bogatstvu turističke ponude cijele županije – rekao je tom prilikom župan Darko Koren.

Ugostiteljski objekti moraju u ponudi tijekom cijele godine imati najmanje četiri tradicijska jela s popisa gastronomske baštine, oblikovana u minimalno dva sezonska jelovnika, te najmanje šest lokalnih pića, od čega četiri etikete vina.

– Ono što me veseli je činjenica da su nam se nakon prvog kruga dodjele vlasnici restorania sami javljali, što govori o njihovoj želji da se priključe projektu hrvatske tradicije. Jako je bitno kroz određeno razdoblje provjerava ima li objekt zaista u svojoj ponudi  ta tradicijska jela i naravno da ćemo i dalje širiti krug objekata koji će ući u projekt – kazao je Zdravko Mihevc, direktor županijske Turističke zajednice.

Prema riječima Borislava Šimenca, direktora projekta pod nazivom Okusi hrvatske tradicije, sveukupno broji 106 ugostiteljskih objekata u devet županija.

Okusi Podravine i Prigorja
Foto: Ivan Brkić

Spomenimo i to da se ovim događajem Zdravko Mihevc oprostio od dugogodišnjeg rada na čelu Županijske Turističke zajednice te najavio mirovinu u koju ide početkom veljače iduće godine.

Tko će ga zamijeniti, zasad nije poznato, kao ni kada će biti otvoren natječaj za to radno mjesto.

 

čitam...