investicija dva milijuna kuna

FOTO Evo kako napreduju radovi u Kolodvorskoj ulici

09:30h
0
Raskrižje Kolodvorske i Starčevićeve // Foto: Matija Gudlin
Raskrižje Kolodvorske i Starčevićeve // Foto: Matija Gudlin

Prva faza privodi se kraju. Vrijeme nas je poslužilo i dečki su odradili svoj posao. Vjerujem da ćemo 17. svibnja završiti s prvom fazom, rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice.

U tijeku su radovi u Koprivnici na rekonstrukciji raskrižja Kolodvorske ulice i Ulice Ante Starčevića.

– Prva faza privodi se kraju. Vrijeme nas je poslužilo i dečki su odradili svoj posao. Vjerujem da ćemo 17. svibnja završiti s prvom fazom – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice.

Dodao je kako su izvršene i sve predradnje za početak druge faze radova koja obuhvaća dio Kolodvorske ulice od raskrižja sa Starčevićevom pa sve do željezničkog kolodvora.

– Ako nas posluži vrijeme, polovicom lipnja prometnica će biti gotova i u upotrebi – istaknuo je Jakšić.

Podsjetimo, radovi će obuhvatiti rekonstrukciju ceste, izgradnju pješačke i biciklističke staze i nove javne rasvjete te vodoopskrbne mreže i rekonstrukciju sustava odvodnje, a vrijedni su 2,06 milijuna kuna.

Investitor je Grad Koprivnica, a predviđeno vrijem trajanja radova je 45 dana za svaku fazu.

Za vrijeme trajanja prve faze bit će zatvoren za promet cestovni podvožnjak ispod željezničke pruge odnosno dionica Starčevićeve i to od Ulice Ivana Česmičkog do Ulice Hrvatskih branitelja te dionica Kolodvorske ulice od raskrižja do željezničkog kolodvora. Promet će biti preusmjeren preko okolnih prometnih pravaca, a prelazak željezničke pruge na željeznički prijelaz na Pavelinskoj ulici.

S druge strane, pješaci mogu prolaziti kroz pješački pothodnik, ali po izlasku na Kolodvorsku ulicu bit će usmjereni postojećim stepenicama i pješačkom površinom smještenom tik na izlasku iz pothodnika u smjeru željezničke stanice. Na kraju pješačke površine bit će siguran prijelaz na suprotnu stranu Kolodvorske.

Dodajmo i da je onemogućen prilaz parkiralištu pokraj željezničkog kolodvora.

 

 

čitam...