Uzbudljivo putovanje

FOTO Evo zašto su križevački osnovnoškolci prespavali u školi na madracima

09:59h
0
Učenici prespavali u školi // FOTO: Skype-A-Thon u Križevcima, FOTO: OŠ
Učenici prespavali u školi // FOTO: Skype-A-Thon u Križevcima, FOTO: OŠ "Vladimir Nazor

Na uzbudljivom putovanju učenici su razgledali muzej zrakoplova  u New Yorku, prošetali su muzejom Drugog svjetskog rata u New Orleansu te impresivnim dvorcem Hearst  u Kaliforniji.

Učenici sedmih razreda križevačke osnovne škole prespavali su u učionici engleskog jezika u noći s utorka na srijedu. Ne radi se o slučajnosti, već je  dvadesetak učenika dobrovoljno i s velikim zadovoljstvom sudjelovalo u Skype-a-Thonu,  godišnjem susretu tisuća učenika sa Skypeovim učiteljima ambasadorima i razredima diljem svijeta.

Cilj ove neobične verzije maratona  je da se u dva dana virtualno proputuje  4,8 milijuna kilometara. Na tom  virtualnom putovanju Nazorovci su upoznali  14 učitelja ambasadora iz New Yorka, New Orleansa,  Havaja, Novog Zelanda, Malezije, Škotske, Mađarske, Walesa i Australije. Na nekim susretima družili su se s učiteljima i učenicima za koje su unaprijed znali iz koje zemlje se javljaju, dok su pojedini susreti bili tzv. Mystery meetings tijekom kojih su učenici postavljajući pitanja pogađali o kojoj se zemlji radi.

Skype-a-Thon // FOTO:: OŠ "Vladimir Nazor
Skype-a-Thon // FOTO:: OŠ “Vladimir Nazor

Na uzbudljivom putovanju učenici su razgledali muzej zrakoplova  u New Yorku, prošetali su muzejom Drugog svjetskog rata u New Orleansu te impresivnim dvorcem Hearst  u Kaliforniji. Upoznali su spisateljicu Hazel Mitchell koja im je pričala kako nastaju njene pripovijetke, dok je učiteljica ambasadorica iz Los Angelesa pričala o zlostavljanju životinja za potrebe kozmetičke industrije, potrebi i  mogućnostima njihove zaštite. Sa susjedima Mađarima se pjevalo i sviralo, od starih tradicionalnih do suvremenog rocka i popa.

Zbog razlike u vremenskim zonama, pojedini susret  održavali  su se tijekom noći. Učenici su spavali na madracima, umotani u vreće za spavanje.  S ovim neuobičajenim i uzbudljivim načinom učenja u OŠ Vladimir Nazor Križevci započela je učiteljica engleskog jezika Gordana Novak. Prvi susret održan je prošle školske godine i od tada  Nazorovci  redovito šire svoje vidike sudjelujući  u Skype susretima, a OŠ Vladimir Nazor Križevci jedna je od prvih i najaktivnijih škola u Hrvatskoj koje su se pridružile Microsoftovom Skype obrazovnom programu.

čitam...