FOTO Farmaceti pokazali karakter, koprivnička publika uživala u odličnoj utakmici

21:22h
0
Slavelje nakon pobjedničkog pogotka Marija Gregurine // Foto: Ivan Brkić

Roy Ferenčina blistao je od sreće i zadovoljstva nakon pobjede nad Lokomotivom.

A kako i ne bi, njegovi dečki su nakon lošeg ulaska u utakmicu ubacili u petu brzinu, nisu se predavali i na kraju su došli do veličanstvenog preokreta.

Pobjeda nad kvalitetnom momčadi Lokomotive Farmaceute je barem na jedan dan gurnula na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

– Normalno da smo mi očekivali tešku utakmicu, ali moram naglasiti, svaka čast igračima jedne i druge ekipe, teško je bilo igrati, vidjeli ste i sami kakva je bila vrućina i sparina. Dečki su stvarno držali visoki tempo kroz cijelu utakmicu, bilo je golova i šansi, i to najviše raduje gledatelje, zbog njih se igra taj nogomet. Čestitam ne samo svojoj ekipi, nego i suparniku, na vrhunskoj prezentaciji – rekao je trener Slavena Belupa Roy Ferenčina i dodao:

– Što se tiče same utakmice, počeli smo sa 0:2, bili smo na konopcima, u jako teškom stanju. Ali opet, moja je ekipa pokazala karakter, kao što igramo cijelo ljeto. Vratili smo se brzo u utakmicu, brzo smo izjednačili, čak smo imali tu stativu iz slobodnog udarca i još par šansi. Stiskali smo, visoko, ali sam se uvijek bojao kontre i polukontre u kojima je Lokomotiva stvarno jako dobra. U drugom poluvremenu smo kroz visoki ritam eurogolom Gregurine dobili tu utakmicu. Još jedanput, svaka čast jednima i drugima – rekao je Ferenčina.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković je izjavio:

– Prije svega, čestitam Belupu na pobjedi. Utakmica je bila s toliko puno događaja da je sad vrlo teško napraviti neku pametnu analizu, jer se iz minute u minutu stalno nešto događalo. Imali smo 2:0 i Belupo zaista u teškoj stiuaciji. I onda točno u onom prekidu kad se pila voda skrenem pažnju na prekide, da slučajno ne primimo kakav gol iz prekida igre, i onda se nažalost to dogodi. I onda naravno uz presing Belupa, uz publiku, u par minuta su izjednačili, zasluženo, radili su sve da to i uspiju. Mislim da je bila jedna vrhunska utakmica, na kraju sretan i spretan gol Gregurine. Mislim da je publika vidjela vrhunsku utakmicu, jer obje momčadi imaju puno igrača čija je kvaliteta neosporna. Zadovoljan sam što svi govore da je utakmica bila dobra, da se dobro igralo, međutim naravno da sam kao trener nezadovoljan rezultatom. To nam je velika škola, jer smo imali situacije kod 2:0 kad smo trebali i morali dokrajčiti protivnika jer se utakmica tako nekako i odvijala, ali mi smo vratili protivnika iz mrtvih. Belupo je napravio sve da do toga dođe, čestitke, a ja ću i dalje tražiti da igamo kvalitetno, jer kad imamo igru, onda naravno da će rezultati biti pozitivni, a normalno je da se dogodi i koji poraz jer to je sastavni dio nogometa. Idemo dalje – rekao je Ivković, koji se prije utakmice u svojim izjavama hvalio kako njegova momčad igra najbolji nogomet u Hrvatskoj.

Na pressici mu je nakon prvog prvenstvenog poraza postavljeno baš pitanje „tko igra najbolji nogomet u Hrvatskoj?“.

– Lokomotiva!

Isto je pitanje bilo upućeno i Ferenčini.

– Ja neću odgovoriti. Vjerojatno onaj tko je prvi na tablici. Danas smo mi, ali u subotu može biti Dinamo.

Ivković se nadovezao:

– Bitnije je tko najbolje igra, odnosno najljepše. Najbolji je uvijek onaj koji je prvi. Po meni mi igramo najljepše – ostao je prvi svome trener Lokosa. 

{vsig}sport/nogomet/08-2012/slaven-lokomotiva{/vsig}