8.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 5. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
enter koprivnica

FOTO Festival posvećen interakciji umjetnosti i novih tehnologija okupio zanimljive goste
F

Na početku događanja prikazan je video koji je objedinio odlične primjere balansa umjetnosti i tehnologije nastao u suradnji s Beyond Pines Films.

Ne propustite

Danas je održan „ICT meets the ARTS“, događaj koji je organizirao Enter Koprivnica u sklopu projekta Region Arts. Okupili su se predstavnici IT i umjetničkog sektora koji su se dotaknuli tema poput filma, gaminga, programiranja, glazbe, inovacija i kulture.

Na početku događanja prikazan je video koji je objedinio odlične primjere balansa umjetnosti i tehnologije nastao u suradnji s Beyond Pines Films. Priču o nastanku kratkometražnog SF filma „Slice of Life“ kao hrvatskoj posveti Blade Runneru ispričali su njegovi kreatori Dino Julius i Luka Hrgović.

O digitalnoj transformaciji kulture govorilo se na panelu u kojem su sudjelovale Klara Petrović ispred Kontejnera – biroa suvremene umjetničke prakse, Deborah Hustić ispred Radione – Zagreb makerspace i Mario Čelan, voditelj projekta inkubator Pismo Novska. Moderatorica panela Ivana Nikolić Popović, akademska slikarica i dizajnerica te predsjednica Hrvatskog klastera konkuretnosti kulturnih i kreativnih industrija istaknula je da u većini slučajeva poduzeća odvajaju strategiju razvoja od kreativnosti, kulture i umjetnosti zbog straha od pogreške i promjene.

Enter Koprivnica
Enter Koprivnica

Razvoj video igara je odnedavno nadmašio glazbenu i filmsku industriju te postao najbrže rastuća grana ICT-a, napomenuo je Aleksandar Gavrilović iz Gamechuck studija. Sunčica Barišić, javnosti poznatija pod imenom Insolate, dotaknula se teme multidimenzionalnog pristupa glazbi te ispričala kako je započela svoj najnoviji projekt online masterclass glazbene produkcije u regiji.

Tomislav Buljubašić, inovacijski menadžer, napomenuo je da je suradnja nužan preduvjet za inovacije, što je vidljivo i kroz neke od najvećih primjera zajedničkih inovacija, kao što su: Apple, Google i Netflix.

Snimku događaja možete pogledati na youtube kanalu Enter Koprivnica https://www.youtube.com/watch?v=o6RjDXsLd_c

Enter Koprivnica
Enter Koprivnica

Projekt RegionArts (Enhancing SME growth by intergration of Artists in ICT projects) https://www.interregeurope.eu/regionarts/ je financiran preko INTERREG EUROPE programa https://www.interregeurope.eu/.

U projektu sudjeluje 8 partnera iz 7 zemalja, a vrijednost projekta je 1.635,670,00.

Ovaj članak isključiva je odgovornost poduzeća Enter Koprivnica.

Enter Koprivnica
Enter Koprivnica
Enter Koprivnica
Enter Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

RAZGOVOR

Osebujna Vlasta Delimar priprema performans u centru Koprivnice: Šok se događa u tuđim glavama, meni je prirodno raditi gola, a kada umrem, želim postati...

Umjetnica Vlasta Delimar za petak 6. listopada s početkom u 10 sati najavila je svoj novi performans na Zrinskom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti