Smotre folklora

FOTO Folkloraši svih dobi, iz cijele Hrvatske i drugih zemalja, ispunili vikend veselim i tradicionalnim pjesmama i plesovima

Po pravilima koreografiranog folklora svako je društvo izvelo dvije koreografije, u jednoj pjesme i plesove Podravine, a u drugoj pjesme i plesove ostalih krajeva.

11:00h
0
Foto: koprivnica.hr

Koprivnica je protekloga vikenda bila prepuna folklornih doživljaja u kojima su uživali brojni posjetitelji.

U subotu je u dvorani Domoljub održan je 9. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa U bakinom krilu. Cilj manifestacije je očuvanje folklornog plesa, a upravo na ovaj način najbolje se i prenosi ljepota tradicije.

Ljubitelji folklora uživali su u izvedbama mladih folklorašq iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Festival je svojim dolaskom podržao gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je istaknuo zadovoljstvo što se ovakva manifestacija održava u Koprivnici jer se upravo kroz nju na najbolji način prenose običaji i tradicija.

Također, u organizaciji Kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a u domaćinstvu Folklornog ansambla Koprivnica, održana je i 19. Županijska smotra koreografiranog folklora.

– Bez obzira tko će biti simpatičniji Prosudbenoj komisiji, ni malo ne sumnjam da će nas dolično predstavljati na daljnjim natjecanjima jer doista možemo biti ponosni na naša društva folklora koja imamo u županiji, koja doista rade predano s jako puno srca i žara i pokazuju da Koprivnica može biti centar kulture i folklora. – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić u svom pozdravnom govoru.

Smotru je otvorio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i zaželio folklorašima uspješne nastupe.

Na Smotri su nastupila četiri društva, KUD Rudar Glogovac, KUD Petar Preradović Đurđevac, KUD Delovi i Folklorni ansambl Koprivnica.

Po pravilima koreografiranog folklora svako je društvo izvelo dvije koreografije, u jednoj pjesme i plesove Podravine, a u drugoj pjesme i plesove ostalih krajeva.

Prosudbena komisija koju su činili Stjepan Perko, Petar Varga i Vesna Peršić Kovač odabrali su Folklorni ansambl Koprivnica koji će Koprivničko-križevačku županiju predstavljati na Državnoj smotri folklora u Čakovcu.

Pokrovitelj manifestacije bila je Koprivničko-križevačka županija, a podršku su pružili i Grad Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Loading...