Pred objektivom Zdenka Baloga

FOTO Fotografije od kojih zastaje dah. Livija Jakopović zabljesnula u ulozi Merlinke

17:00h
0
Livija Jakopović // Foto: Zdenko Balog

Livijina preobrazba bila je sjajna, odrađen je dobar posao. Bio sam osupnut kada mi je uletjela na shooting, jesam li ovamo došao fotografirati ili zazivati duhove?! Ne, to je naša Livija, ista, nesputana, lijepa poput globalnog seks-simbola koji joj se tako pomalo uvukao pod kožu da nije ni svjesna koliko je prisutan postao, ispričao je Zdenko Balog.

– Livija Jakopović – križevačka Merlinka. Netko nekome prišije nadimak, nitko se više ne sjeća tko niti kada, ali rodi se paradigma – Livija je naša Merlinka. Ona je prihvatila ovaj nadimak, koji svakako nije sasvim neopravdan. Njen izgled, način, stil, sve – počinje priču Zdenko Balog, križevački fotograf koji je na slikama Križevčanke  Livije Jakopović ‘ulovio’ seksipilnost filmske dive Marilyn Monroe.

Livija je u Križevcima, osim po svojoj ljepoti, poznata i po mnogim dobrim djelima, o čemu smo već pisali na portalu.

– Ideja je potekla od Zdenka jer dosta ljudi me nadimkom tako zove, zbog navodne sličnosti. No ja se uvijek držim onog da je ljepota prolazna, ali dobra duša i srce ostaju. Isto tako, ne želim da me pamte po ljepoti, nego po mojim dobrim djelima koje već godina činim za druge – rekla nam je Livija.

Sličnost između Livije i Merlinke je neosporiva // Foto: Zdenko Balog
Sličnost između Livije i Merlinke je neosporiva // Foto: Zdenko Balog

Zdenko Balog fotografirao ju je nedavno, a tada su se i pobliže upoznali, razgovarali o svemu pa i o tome nadimku. Sama po sebi nametnula se ideja, ako ju uspoređuju, zašto ne? Iskušajmo to.

– Livijina preobrazba bila je sjajna, odrađen je dobar posao. Bio sam osupnut kada mi je uletjela na shooting, jesam li ovamo došao fotografirati ili zazivati duhove?! Ne, to je naša Livija, ista, nesputana, lijepa poput globalnog seks-simbola koji joj se tako pomalo uvukao pod kožu da nije ni svjesna koliko je prisutan postao. Duh lijepe nesretne Norme Jeane, ničim okrnjen, ničim ne krnjeći Livijinu osobnost, oživio je nakratko i družio se s nama. S Merlinkom sam proveo tek dva sata, a moj objektiv zabilježio je ovo – kaže Balog.

U ljepotu Balogovih fotografija, ali i same Livije, uvjerite se sami.

čitam...