Susret likovnih stvaralaca

FOTO U Galeriji Koprivnica izabrani najbolji amaterski autori i radovi

16:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U konkurenciji od 330 radova pristiglih iz 26 likovnih udruga trebalo je izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Koprivnici predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

Najbolji neprofesionalni hrvatski likovni stvaratelji ove su godine predstavili svoje odabrane radove u okviru 32. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe Susreta koja je bila postavljena u Galeriji Koprivnica od 14. do 22. listopada.

Izložba i Susret predstavili su najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja organizatora – Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma koja danas okuplja više od 980 udruga.

Izložba je bila otvorena 14. listopada u koprivničkoj Galeriji, a  32. Susret likovnih stvaralaca održao se u subotu.

Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu – akademski slikar Tomislav Buntak, viši kustos Zoran Homen i profesor Mirko Kovačević.

Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 330 radova pristiglih iz 26 likovnih udruga izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Koprivnici predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

Prema programu Susreta, Hrvatski sabor kulture dodijelio je Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2016. koja je pripala Gordani Vukorepa iz zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva, a Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2016. primila je Dubrovačka udruga likovnih umjetnika. Odlukom Povjerenstva, Hrvatski sabor kulture dodijelio je i pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Suorganizaciju Susreta i izložbe potpisuju Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i KUD Podravka, materijalnu potporu Susreta i Izložbe osigurali su Ministarstvo kulture RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, a Podravka d.d. osigurala je donaciju poklon paketa za nagrađene.

Loading...