Vatrogasno natjecanje

FOTO Gasili požar, spašavali unesrećene i natjecali se za Dravskog zmaja

Svaka ekipa izvela je šest taktičkih zadataka, odnosno pet „jednostavnijih“ te jedan „složeniji“ zadatak na ukupno šest lokacija u različitim mjestima na području općine Sveti Đurđ.

08:00h
0
Foto: vatrogastvo.hr

Vatrogasna zajednica općine Sveti Đurđ kraj listopada posvetila je nastavku organizacije operativnih natjecanja pripadnika vatrogasnih postrojbi, na koja uz obvezno sudjelovanje vlastitih šest DVD-ova bivaju pozvana i prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva. Uspješan domaćin događanja održanog 27. listopada bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Komarnica Ludbreška.

Drugo operativno vatrogasno natjecanje Dravski zmaj ove je godine imalo međunarodni karakter. Naime, uz sudionike iz Slovenije koji su se natjecali s hrvatskim kolegama, gostujući promatrači bili su vatrogasni instruktori iz Velike Britanije.

Brojni zaljubljenici u vatrogastvo, među kojima i čelnici vatrogastva iz Legrada, Ljubešćice, Malog Bukovca i Martijanca, kao i stanovnici ove općine, znatiželjno su popratili atraktivan prikaz brojnih vještina i znanja koje vatrogasci koriste u različitim operativnim aktivnostima, od gašenja požara objekata do spašavanja unesrećenih osoba iz visokih objekata.

Svaka ekipa izvela je šest taktičkih zadataka, odnosno pet „jednostavnijih“ te jedan „složeniji“ zadatak na ukupno šest lokacija u različitim mjestima na području općine Sveti Đurđ. U izvođenju pet jednostavnijih zadataka najuspješnija je bila ekipa DVD-a Sveti Đurđ, odnosno predstavnici središnje općinske vatrogasne postrojbe, ispred DVD-a Leskovec i DVD-a Struga. Četvrto mjesto osvojili su kolege iz Slovenije odnosno PGD-a Dobovec, dok su iza njih bili plasirani DVD Hrženica, DVD Veliki Bukovec, DVD Sesvete Ludbreške, DVD Komarnica Ludbreška i DVD Karlovec Ludbreški. Najbolje plasirana odjeljenja primila su zaslužene pehare i nagrade u obliku vatrogasne opreme.

čitam...
Loading...