FOTO Generalka // Slaven se namučio s neugodnim Mađarima, najbolji je bio Marcijuš

18:16h
0
Marko Marcijuš (23) pokazao je najviše u Slavenovoj momčadi // Foto: Mario Kos

Slaven Belupo i mađarski Paksi odigrali su utakmicu bez pogodaka u posljednjoj provjeri pred početak novog prvenstva.


Gledatelji nisu mogli biti zadovoljni prikazanom igrom Farmaceuta, a trener Željko Kopić mogao je vidjeti dosta toga što nije ”štimalo”. Sreća je njegova što ni druge momčadi trenutno nisu u idealnom stanju, pa se dosta toga još stigne ispraviti.

Slaven je bio gotovo bezopasan po suparnička vrata, a najveći je nered u obrani mađarske momčadi stvarao mladi Marko Marcijuš. Taj 20-godišnjak pristigao iz Međimurja ima brzinu i zna s loptom te definitivno zaslužuje poziciju u prvoj momčadi.

Plus je i sigurni vratar Rozman, dok stoperi nisu ulili previše povjerenja. Mikulić je u prvom dijelu složio zicer kojeg nije iskoristio Balazs, a Bertus je pogodio vratnicu.

Ostali su dužni i vezni igrači i napadači, posebno Ejupi. Križman još nije potpuno spreman, no i takav je stigao dvaput opasno zaprijetiti u nastavku. Ozobić u ovoj momčadi definitivno ima mjesta, naravno ako je zdrav i spreman.

Jest da se igralo u teškim uvjetima i po vrućem vremenu, no navijači su od Farmaceuta očekivali više. Valjda će biti bolje sljedeće subote na prvenstvenoj premijeri protiv Istre 1961 u Puli.

Utakmicu su uljepšale ove dvije navijačice, no i njihova lica odavala su zabrinutost // Foto: Mario Kos

PRIJATELJSKA UTAKMICA

SLAVEN BELUPO – PAKSI 0:0

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja oko 500. Sudac: Ivan Župan (Bjelovar). 

SLAVEN BELUPO: Rozman – Purić, Potokar, Mikulić, Delić – Paracki, Crepulja, Brlek – Marciuš, Ejupi, Mihaljević (od 46. Križman). TRENER: Željko Kopić.

PAKSI: Molnar – Kulcsar, Lenzser, Gevay, Balc – Kesztuys, Szakaly – Bertus, Hanh, Bartha – Balazs. (još su igrali: Szey, Vagi, Kocsis, Rodenborcher, Szabo, Papp, Kecskes, Kovari, Frochlich, Bor). TRENER: Aurel Csertoi.

Vedran Purić u duelu s igačem Paksija // Foto: Mario Kos

>> Kompletna fotogalerija // foto: Mario Kos

čitam...