VRIJEDNI PROJEKTI

FOTO Gornja Rijeka dobit će novu ambulantu, a rekonstrukciju prolazi i osnovna škola

Radove su jučer obišli župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnici i ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina.

10:29h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

U općini Gornja Rijeka traju radovi na novoj ambulanti i školskoj dvorani Osnovne škole Sidonije Rubido-Erdody.

Projekt zgrade ambulante vrijedan je 3,5 milijuna kuna u kojemu županijski Dom zdravlja sudjeluje s 1,1 milijun kuna. Radovi će biti gotovi u zadanom roku, odnosno ambulanta bi proraditi trebala početkom 2020. godine.

Rekonstrukcija krovišta na školi obavljena je tijekom ljeta, dok je trenutno u fazi postavljanje novog poda u sportskoj dvorani. Ukupna vrijednost projekta jest 477.148,25 kuna, sufinanciranog iz županijskog proračuna i Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz kojeg je pristiglo 80 tisuća kuna.

Radove su jučer obišli župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnici i ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina. Dočekali su ih načelnik općine Darko Fištrović, članovi Općinskog vijeća te ravnatelj škole Darko Zvonar koji su zahvalili na dolasku te financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata koju Županija kontinuirano osigurava tijekom godina.

– Svima nam je interes da standard života u svim krajevima županije bude na najvišem nivou, a samo zajedničkom suradnjom to možemo i ostvariti nevezano za politički predznak. Vaša Općina je hrabro ušla u projekt ulaganja u sektor zdravstva i obrazovanja proračunu  i na tome vam čestitam jer ste odlučili, unatoč skromnijem proračunu, stvoriti adekvatne uvjete za mještane kako bi svi živjeli bolje, a mladi ljudi ostali u ovom lijepom kraju. Županija je svih ovih godina veliku pozornost usmjeravala prema Gornjoj Rijeci, ulagali smo u školu u kojoj se obnavljala stolarija i izgradilo igralište, a pri kraju je i zamjena poda u dvorani te rekonstrukcija krovišta. Radovi na izgradnji objekta nove ambulante jako dobro napreduju, razina usluge zdravstvene zaštite će nakon otvorenja uistinu biti na jednoj zavidnoj razini. Mogu vam samo još jednom čestitati na angažmanu, a Županija će i dalje podržavati vaše projekte i stajati na raspolaganju – rekao je Koren, a prenijele službene stranice Županije.

čitam...